Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Μήνυμα ελπίδας και ενότητας από τη Ρόδο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 το τριήμερο 18ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, την έδρα της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ Δωδεκανήσου. Με τη συντριπτική πλειοψηφική συμμετοχή των συνέδρων και παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του ΥΝΑΝΠ, ήταν ένα από τα πιο κρίσιμα αλλά και πιο πλήρη συνέδρια της ΠΟΕΠΛΣ σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τα στελέχη του αλλά και για ολόκληρη τη χώρα.  Συζητήθηκαν και αναπτύχθηκαν διεξοδικά  όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους  σε κάθε γωνιά της Ελλάδας  και προτάθηκαν ρεαλιστικές λύσεις  για την επίλυση των χρόνιων δυσλειτουργιών του Σώματος αλλά και εκείνων που προκλήθηκαν το τελευταίο διάστημα από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Το πιο σημαντικό:
ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ.
ΧΑΡΑΞΑΜΕ ΚΟΙΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί τον αγώνα μας.
Ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ ο προϋπολογισμός,  ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης.
Με μεγάλη ικανοποίηση γνωστοποιούμε ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας ο οποίος μας  τίμησε με την παρουσία του ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ότι το νομοσχέδιο με θέμα: «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εποπτείας και Ελέγχου του Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος και άλλες διατάξεις» θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες προς ψήφιση. Όπως μας ενημέρωσε χωρίζεται στα δύο. Άμεσα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή το «κομμάτι» που αφορά στη Ναυτιλία και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί το δεύτερο που αφορά στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Επισημαίνουμε δε ότι όπως σας έχουμε κάνει γνωστό ο κ. Υπουργός  έχει ήδη δεχθεί να συμπεριλάβει τις περισσότερες από τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας που επιλύουν σημαντικά ζητήματα του κλάδου μας.
Τις εργασίες του Συνεδρίου «άνοιξε» ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Ν.Δωδεκανήσου Στάθης Σαμαράς ο οποίος μίλησε για τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα την ώρα που ο ρόλος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή είναι πολύπλευρος και με μεγάλες απαιτήσεις.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανάσιος  Τσατσουλής δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι το Συνέδριο της Ομοσπονδίας διεξήχθη για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα, όχι μόνο για λόγους συμβολικούς αλλά και επειδή τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτή τη γωνιά της χώρας αποτελούν έναν από  λόγους που η χώρα μας ακούγεται θετικά στο εξωτερικό. Ειδική αναφορά έκανε ο Πρόεδρος στις διασώσεις εν πλω που ξεπερνούν τις 105.000. «Είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε μνημεία πεσόντων και οι μόνοι που η Ελληνική πολιτεία δεν θεσμοθετεί επίδομα. Ως πότε θα ζητάμε από τον Έλληνα ένστολο να βάζει πλάτη», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ζήτησε να περάσουν αυτούσιες οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για το προσωπικό όπως περιγράφονται στην διαβούλευση,  μακριά από αναχρονιστικές “φωνές” που ανήκουν σε ένα παρελθοντικό κατεστημένο που προσπαθεί να προσπορισθεί τα πλεονεκτήματα των λίγων εις βάρος των πολλών.
Ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ κ. Ράπτης Σταμάτιος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο του Σώματος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των μεταθέσεων των Λιμενικών λέγοντας ότι, αυτό το Σώμα που βρίσκεται σ’ αυτό το επίπεδο καταξίωσης, πρέπει άμεσα να αποκτήσει ένα εκσυγχρονισμένο Π.Δ  μεταθέσεων.
Κατά τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και των φορέων εξήραν τη δράση και την προσφορά του Λ.Σ.
Επίσης τιμήθηκαν για τη συμμετοχή τους σε διάσωση ανθρωπίνων ζωών, συνάδελφοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση  διάσωσης στην ακτή ‘’Ζέφυρος’’ της Ρόδου το 2014 όπως και το προσωπικό Λιμεναρχείων και πλωτών μέσων από τις Λιμενικές Αρχές που αποτελούν πύλες εισόδου προσφύγων και μεταναστών στα Δωδεκάνησα.
Auto Scroll Stop Scroll