Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Επίδομα εξομάλυνσης στους διαζευγμένους ή σε διάσταση ή άγαμους με τέκνα

Η Ένωσή μας επανειλημμένως έχει δώσει οδηγίες και έχει προβεί σε παρεμβάσεις προκειμένου να αρθεί η καταφανέστατη αδικία σε βάρος των διαζευγμένων ή σε διάσταση ή άγαμων με τέκνα συναδέλφων μας, προκειμένου να λαμβάνουν το επίδομα εξομάλυνσης του έγγαμου με τέκνα.

Πολλά από τα εν λόγω στελέχη οδηγούνται στα ελληνικά δικαστήρια, από τα οποία δικαιώνονται για το αυτονόητο όπως άλλωστε προκύπτει και από σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επιπρόσθετα με τις διατάξεις του Ν.4361/2016 «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις»., το ζήτημα διευθετήθηκε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα, το επίδομα εξομάλυνσης συζύγων, που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένων ή αγάμων, που έχουν τέκνα που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος ή αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίσθηκε στο ίδιο ύψος με τους έγγαμους με τέκνα.
    
Σε επικοινωνία που είχαμε με το γραφείο του κ. Υ.ΝΑ.Ν.Π., θέσαμε τα ανωτέρω και δεδομένου ότι οι αποδοχές μας διέπονται από τις ίδιες διατάξεις του ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας (άρθρο 51 ν. 3205/2003), ζητήσαμε την άμεση εφαρμογή του Ν.4361/2016 και για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με επιβάρυνση των εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
      
Από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου εστάλη έγγραφο προς την αρμόδια Διεύθυνση του Γ.Λ.Κ. με το οποίο ζητούνται διευκρινίσεις όσον αφορά τον τρόπο εφαρμογής της επίμαχης διάταξης και στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
        
Αναμένουμε την απάντηση του Γ.Λ.Κ. και θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε εξέλιξη με νεότερη ανακοίνωση.
Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας

Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης
Σχετικά:

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει απαντήσει ακόμα το Γ.Λ.Κ. ???

Auto Scroll Stop Scroll