Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Η αλλαγή Αρχηγού έφερε και θετικές εξελίξεις σε αναμόρφωση Καλλικράτη και Π.Δ. Μεταθέσεων

Ανακοίνωση ΠΟΕΠΛΣ
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Αρχηγό Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο, σήμερα 8 Μαρτίου, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναμόρφωση του Καλλικράτη, καταθέτοντας τη πρόταση μας για θέσπιση διάταξης στο νέο ΠΔ  Μεταθέσεων που θα προβλέπει τα Λιμενικά Τμήματα τα οποία εδρεύουν σε απόσταση ίση ή μεγαλύτερη των πενήντα χιλιομέτρων από την Λιμενική Αρχή Διοικητικής υπαγωγής τους ή εδρεύουν σε νησί να επιτρέπεται να δηλωθούν ως τόπος επιλογής ή εναλλακτική επιλογή μετάθεσης.
Τα Λιμενικά Τμήματα μέχρι και σήμερα δεν αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής αλλά η τοποθέτηση των συναδέλφων γίνεται με απόφαση των κατά τόπους Λιμεναρχών προκαλώντας όπως είναι φυσικό σωρεία προβλημάτων.

Ο Αρχηγός δήλωσε θετικός στην πρότασή μας και ζήτησε την άμεση τροποποίηση του νέου ΠΔ  Μεταθέσεων το οποίο ο ίδιος έχει επεξεργαστεί και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που η προηγούμενη στρατιωτική Ηγεσία μας είχε δώσει για διαβούλευση κατά την διαδικασία της οποίας , είχαμε αποχωρήσει εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή μας.
Η αναμόρφωση Καλλικράτη και οι επικείμενες βελτιώσεις στο νέο Π.Δ. μεταθέσεων είναι πολύ σημαντικές καθώς θα αρθούν οι αδικίες και θα αποκατασταθεί η τάξη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ          ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Auto Scroll Stop Scroll