Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Χαιρετισμός προέδρου ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων στην παιδική παράσταση

Φίλες και φίλοι, αγαπητά παιδιά,
Κύριε Υπουργέ, κύριε Γενικέ, κύριε Αρχηγέ, κύριε Υπαρχηγέ, για μια  ακόμη χρονιά βρισκόμαστε στον εξαιρετικά ωραίο αυτόν  χώρο με το ελληνοπρεπέστατο όνομα, στο «Θέατρον» του Ελληνικού Κόσμου για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά μας, το αύριο της πατρίδας μας, την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και σε εμάς τους ενήλικες να χαρούμε μαζί τους. Με τέτοιες εκδηλώσεις όπως η σημερινή είμαστε διπλά ευτυχισμένοι. Γιατί παίρνουμε αγάπη και σας δίνουμε με αγάπη.

Το έχουμε ανάγκη αυτό ιδιαίτερα σήμερα που όλοι εδώ στην πατρίδα μας  δίνουμε τον αγώνα για την αξιοπρέπεια στη ζωή. Λίγο πριν μπει  το 2016 δυστυχώς στην Ελλάδα μα ένας στους τρεις μαθητές υποσιτίζεται, ένα   εκατομμύριο είναι άνεργοι και τέσσερα εκατομμύρια συμπατριώτες μας βρίσκονται  κάτω από το όριο της φτώχειας.

Για αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό που να ξεχάσουν όλοι οι Έλληνες τις διαφορές τους και να θυμηθούμε μια πανάρχαια αξία που μας κληρονόμησαν οι προγονοί μας και δεν είναι άλλη από την αλληλεγγύη και την προσφορά  προς τους αδυνάτους. Αυτό το χρωστάμε σε όλα τα παιδιά της πατρίδας. Η Ένωση Αττικής άλλωστε ( η μεγαλύτερη ένωση της χώρας στο Λιμενικό με 2000 μέλη) είναι η μοναδική ένωση που κάνει πράξη την «προσφορά» προς τα μέλη της αφού επιστρέφει πολλαπλάσια τις εισφορές των μελών της, είτε με τις δωροκάρτες, είτε με εκδηλώσεις όπως αυτή είτε είτε με την μοναδική στα Ελληνικά χρονικά δημιουργία παιδικού σταθμού από το μηδέν με τα χρήματα των μελών της  αλλά και από χορηγίες που εξασφάλισε με επαφές της η Ένωση.

Πράγματα που άλλα σωματεία σε όλους τους εργασιακούς κλάδους ούτε καν θα ονειρευτούν ποτέ.

Και δεν σταματάμε εδώ επειδή εσείς οι ίδιοι μας το έχετε ζητήσει τα δύο αυτά χρόνια έχουμε προχωρήσει σε πολυσχιδείς δράσεις, δράσεις τις οποίες σας καλώ να συνεχίσετε να πλαισιώνετε και κυρίως αυτές που έχουμε ήδη σχεδιάσει στο άμεσο μέλλον με σαφή κοινωνικό προσανατολισμό και θετικό πρόσημο.

Σας το έχω ξαναπεί. Πιστεύουμε στη πρόσθεση και τον πολλαπλασιασμό δυνάμεων, απορρίπτουμε ως ασύμβατες με την Ένωση της Αττικής την αφαίρεση και τη διαίρεση.

Άλλωστε ως Ένωση δεν είμαστε απλώς το αριθμητικό άθροισμα των μελών αλλά κάτι παραπάνω. Είμαστε ένας ζωντανός οργανισμός με πολλή και ανεξάντλητη όρεξη για δουλειά. Είμαστε σίγουροι για αυτό. Το αποδεικνύει η μεγαλειώδης παρουσία σας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξη τα δύο αυτά χρόνια.

Όσο είστε εσείς δίπλα μας δεν μπορεί τίποτα και κανένας να μας φοβίσει.  Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ και θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε για δίκαια αιτήματα όλων των συνάδελφων μας.  Θέλω να δώσουμε τα χαιρετίσματα μας σε όλους τους συναδέλφους μας που αυτή την στιγμή έχουν βάρδιες σε όλη την Ελλάδα  και ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται στο Ανατολικό Αιγαίο οι οποίοι ρισκάροντας τις ίδιες τους τις ζωές, φυλάνε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, καταπολεμούν το οργανωμένο έγκλημα και διασώζουν ταυτόχρονα χιλιάδες ζωές. Τους αξίζει μόνο ένας τεράστιος σεβασμός απ’ όλους μας.

Τέλος, θέλω να απευθυνθώ σε όλα τα παιδιά που βρίσκονται εδώ και να τους πω πως πρέπει να αισθάνονται πολύ περήφανα που έχουν γονείς Λιμενικούς   γιατί καθώς θα μεγαλώνουν θα καταλάβουν το τεράστιο έργο που εκτελούν.


Καλές γιορτές, χρόνια πολλά σε εσάς και τις οικογένειες σας.
Auto Scroll Stop Scroll