Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Ντοκουμέντο: Καρέ καρέ σύλληψη Τούρκων δουλεμπόρων από το πλήρωμα του ΠΑΘ 060 "ΦΟΥΡΝΟΙ" (βίντεο)

Συγκλονιστικές εικόνες από καταδίωξη τουρκικών δουλεμπορικών και την επ” αυτοφώρω σύλληψη των διακινητών από τους Έλληνες λιμενικούς κοντά στο Φαρμακονήσι κατέγραψαν ο απεσταλμένος του MEGA, Γιάννης Σωτηρόπουλος, και ο οπερατέρ Γιάννης Μανούσος.
Στις εικόνες που καταγράφηκαν πρώτη φορά από κάμερα φαίνεται ταχύπλοο του λιμενικού να καταδιώκει μέσα στη 1 τα ξημερώματα δουλεμπορικό γεμάτο πρόσφυγες 1,5 μίλι από το Φαρμακονήσι.
Οι τέσσερις λιμενικοί συνέλαβαν τον διακινητή, ενώ ένας από τους λιμενικούς οδήγησε το ταχύπλοο με 32 πρόσφυγες – ανάμεσα στους οποίους και πέντε παιδιά- στην προβλήτα του Φαρμακονησίου.
Ο πρώτος από τους λιμενικούς που πάτησε το πόδι του στο σκάφος, δήλωσε στο MEGA ότι ο διακινητής αντιστάθηκε αυξάνοντας ταχύτητα.
«Χάρη στην αστραπιαία αντίδρασή μας όλα πήγαν καλά στην επιχείρηση», είπε άλλος λιμενικός.
Μια ώρα μετά, βόρεια από το Φαρμακονήσι, το πλήρωμα του ΠΑΘ 060 «Φούρνοι» του λιμενικού εντόπισε ένα ακόμη δουλεμπορικό σκάφος, που νωρίτερα είχε αφήσει πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι και γύριζε στις τουρκικές ακτές. Πριν προλάβουν να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση οι λιμενικοί κατάφεραν να συλλάβουν και τους δύο Τούρκους διακινητές.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλεκόμαστε σε τέτοια επιχείρηση. Είμαστε εκπαιδευμένοι να καταδιώξουμε και να συλλάβουμε διακινητή και κάθε άλλου είδους παράνομο», δήλωσε ο Θεόδωρος Γιαννάκης, μέλος του πληρώματος του ΠΑΘ 060 "Φούρνοι".
Από την πλευρά του ο χειριστής του εν λόγω ταχυπλόου, Δημήτρης Αποστολίδης, σημείωσε ότι «από τη στιγμή που το σκάφος θα πέσει στο νερό οι πιθανότητες να διαφύγει ο κάθε διακινητής και ο κάθε παράνομος είναι ελάχιστες».
Στις 3.30 τα ξημερώματα το περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε και τρίτο δουλεμπορικό με 42 πρόσφυγες δύο ναυτικά μίλια από το Φαρμακονήσι και συνελήφθη ο διακινητής.
Πηγή: www.megatv.com
Auto Scroll Stop Scroll