Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στην ευρεία σύσκεψη για το μέλλον των Ταμείων

Σε συνέχεια των παρεμβάσεών μας (εδώ) και στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Κυβέρνησης με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 19/10/2015, ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ Γεωργίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. ΤΟΣΚΑ Νικολάου των Προεδρείων των Ομοσπονδιών ΠΟΕΠΛΣ, ΠΟΑΣΥ, ΠΟΑΞΙΑ, ΠΟΕΥΠΣ και ΕΑΠΣ και Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Ελένης ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ και Πέτρου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑ.

Η παραπάνω σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, παρότι με την ψήφιση του άρθρου 21 παρ. 3 του ν. 4337/15 καταργήθηκαν αναδρομικά οι προθεσμίες που ορίζονταν από τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν.4331/15 περί μετατροπής των Ταμείων σε Αυτοδιαχειριζόμενα Ταμεία (ΝΠΙΔ), προκειμένου ο Υπουργός Εργασίας να αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να διασφαλισθούν κεκτημένα δικαιώματα.
Ειδικότερα, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης,αφού ανέλυσε το νέο μοντέλο κοινωνικής ασφάλισης, είπε ότι σκοπός της Κυβέρνησης είναι η ενοποίηση όλων των Ταμείων και η θεσμοθέτηση ενιαίων κανόνων για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους.
Όσον αφορά την διατήρηση της προθεσμίας μέχρι 31/12/2015, που δίνει την εναλλακτική δυνατότητα μετατροπής του ΤΑΛΣ σε Αυτοδιαχειριζόμενο Ταμείο (ΝΠΙΔ), δήλωσε ότι θα επιδιώξει σε συνεργασία με το νομικό σύμβουλο ώστε να ικανοποιηθεί αυτό με την έκδοση σχετικής γνωμοδότησης και επιπρόσθετα, ανέφερε ότι τον προσεχή Νοέμβριο θα δοθεί εκ νέου η δυνατότητα σε όλα τα Ταμεία, τόσο Επικουρικής Ασφάλισης όσο και Πρόνοιας, να μετατραπούν, εφόσον το επιθυμούν, σε Αυτοδιαχειριζόμενα, εκφράζοντας την επιφύλαξή του αναφορικά με τη στάση των δανειστών, αν και όπως εκτίμησε δεν θα έχουν αντίρρηση, αφού το δίκαιο αίτημά μας, δεν επηρεάζει αρνητικά τους δημοσιονομικούς στόχους, την ανάκαμψη της οικονομίας και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Τέλος, από πλευράς μας τονίστηκε ότι θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων, αναμένοντας από τους παρευρισκόμενους Υπουργούς την υλοποίηση των δεσμεύσεών τους.
Πιστεύουμε, σε κάθε περίπτωση, ότι η Κυβέρνηση οφείλει να είναι δίπλα μας, αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μας έργο.
Auto Scroll Stop Scroll