Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Πραγματοποίηση Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Με την πρόσκληση αυτή και συνάμα μήνυμα ανθρωπιάς, αλτρουισμού και προσφοράς, η Ένωσή μας πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 07/09/2015, την  3η εθελοντική αιμοδοσία μέσα στο 2015 στην οποία  προσήλθαν δεκάδες συνάδελφοι, εκπλήσσοντας θετικά όλες και όλους μας.
 Πρόκειται άλλωστε για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις στοχευμένες δράσεις της στρατηγικής μας δράσης έτσι ώστε κάθε μήνας να αναδεικνύει ένα κεντρικό εγχείρημα. Και η προσφορά αίματος είναι μια τέτοια πράξη.
Η Ένωσή μας μάχεται να εξαλειφθεί η προκατάληψη, ο φόβος και η άγνοια γύρω από την αιμοδοσία αλλά κυρίως για:
  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες και
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες

Αναλογιζόμενοι τις τεράστιες λόγω και της φύσης του λειτουργήματος του Λιμενικού Σώματος ανάγκες (των συναδέλφων και των οικογενειών τους), το Δ.Σ. της Ένωσής μας δημιούργησε, πρωτοπορώντας, εδώ και ένα χρόνο και 2η τράπεζα αίματος προκειμένου να καλύπτει τα βαριά περιστατικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο τράπεζες αίματος της Ένωσής μας ανταποκρίθηκαν άμεσα, εδώ και ένα χρόνο,  σε περισσότερα από τριακόσια επείγοντα περιστατικά.
Θεωρούμε χρέος και το βάρος της ευθύνης να ευχαριστήσουμε τους δεκάδες  εθελοντές και εθελόντριες που ανταποκρίθηκαν και πάλι στο κάλεσμά μας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του υγειονομικού προσωπικού του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ», προσήλθε προκειμένου να δώσει αίμα ο αναπληρωτής ΥΠΟΥΝΤ κ. Ζώης Χρήστος καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Αθανασόπουλος Αθανάσιος
Τόσο ο κ .Υπουργός όσο και ο κ. Αρχηγός εξήραν τη συγκινητική προσέλευση, τη ζέση του Διοικητικού Συμβουλίου που φρόντισε ώστε να εξελιχθούν άρτια, το  μήνυμα ανθρωπιάς που έστειλαν τα στελέχη -  εθελοντές αιμοδότες του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που προσέφεραν δύο πολύτιμα αγαθά 10 λεπτά χρόνο από το χρόνο τους.
Συνεχίζουμε τις στοχευμένες δράσεις μας σε όλο το φάσμα της ζωής των συναδέλφων και συναδελφισσών.
Είμαστε και παραμένουμε δίπλα τους.
Περισσότερες φωτογραφίες (εδώ)

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος           Ο Γενικός Γραμματέας

Τσατσουλής Αθανάσιος        Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll