Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ομοσπονδία κοντά στους συναδέλφους του Ανατολικού Αιγαίου

Η Ομοσπονδία μας εντείνοντας την προσπάθειά της να ενισχύσει ηθικά τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν οι εκατοντάδες συνάδελφοί μας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για τη διαχείριση των διαρκώς αυξανόμενων  μεταναστευτικών ροών θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα μέσω μελών του Δ.Σ. στην καρδιά του προβλήματος προκειμένου να καταγράψει από κοντά τα προβλήματα των συναδέλφων.
Βρισκόμαστε κυριολεκτικά σε κατάσταση κρίσης, ανθρωπιστικής αλλά και υπηρεσιακής πλέον με την έννοια ότι υφίσταται μια δυσανάλογη ως προς τις υπάρχουσες δομές, ροή ανθρώπων, τα όνειρα των οποίων καταποντίζονται στο Αιγαίο.

Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά και τούτο τεκμαίρεται από το πλήθος των ανακοινωθέντων Δελτίων Τύπου της Ομοσπονδίας μας, ότι η κατάσταση για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχει γίνει δραματική τους τελευταίους μήνες. Και τούτο γιατί ο απελθών  αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας κύριος Δρίτσας Θεόδωρος αν και είχε ενημερωθεί επαρκώς τουλάχιστον από την Ομοσπονδία μας για το απίστευτο γεγονός της υποστελέχωσης κατά 50, 60 ακόμα και 70% των Λιμενικών Αρχών, των νησιών που αποτελούν πύλες εισόδου των προσφύγων και των μεταναστών παρ’ όλα αυτά δεν έκανε τίποτα ώστε να  να κοινοποιηθούν όλες οι μεταθέσεις μέσα στον Αύγουστο.
Εδώ θα   πρέπει σημειώσουμε ότι τα συμβούλια τακτικών μεταθέσεων έχουν ολοκληρωθεί από τα μέσα Ιουλίου και οι πιστώσεις εξασφαλίστηκαν αρκετές ημέρες πριν την ανακοίνωση των εκλογών.
Δυστυχώς η επτάμηνη παρουσία του κυρίου Δρίτσα ήταν στην ουσία ‘’απουσία’’ για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και άφησε ως παρακαταθήκη  τη γιγάντωση των προβλημάτων.
Έχουμε φτάσει ήδη στο τέλος Σεπτεμβρίου και εκατοντάδες συνάδελφοι δικαιολογημένα δεν μπορούν να προβούν στον οικογενειακό προγραμματισμό τους αφού δεν ξέρουν που θα υπηρετούν από Οκτώβρη και μετά,  ενώ οι αποσπάσεις που γίνονται για ενίσχυση των δοκιμαζόμενων νησιών μας μόνο ως σταγόνα στο πέλαγος  της απόγνωσης μπορούν να εκληφθούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην περίπτωση εκ των υστέρων διεκπεραίωσης του θέματος, σημειώνεται το εξής παράδοξο. Δημιουργούνται τεράστια προβλήματα και σε αυτούς που αποσπώνται αφού δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζονται να φεύγουν χωρίς λήψη προκαταβολής κάνοντας έτσι δυσβάσταχτο το κόστος διαβίωσης τους .
Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης επαναλαμβάνουμε προς κάθε δυνατή κατεύθυνση ότι οι νομικοί μας σύμβουλοι έχουν πάρει εντολές για  διερεύνηση τυχόν ευθυνών για το γεγονός της υποστελέχωσης των νησιών μας.
Εμείς εξακολουθούμε να είμαστε προσηλωμένοι στο καθήκον αλλά και στη στερεή παραδοχή το Αιγαίο να παραμείνει πέλαγος πολιτισμού, ευαισθησίας και παρουσίας όλων μας. Αφήνουμε πίσω μας όσες και όσους θαμπώθηκαν από την ολιγόμηνη, έστω, παραμονή τους στις θέσεις ευθύνης και σε θώκους συμμεριζόμενοι το λαϊκό ρητό που μας έστειλαν συνάδελφοι από τα Ανατολικό Αιγαίο και το ενσωματώνουμε αυτούσιο «Θεέ μου πόση πια εξουσία έχει η τόση απουσία».
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ        ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Auto Scroll Stop Scroll