Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Συνάντηση του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. με την ηγεσία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 04/08/2015 συνάντηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο, παρουσία των δύο Υπαρχηγών Αντιναυάρχων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ΧΟΝΔΡΟΝΑΣΙΟΥ Αθανάσιου και ΠΑΤΡΙΝΟΥ Νικόλαου, καθώς και του Διευθυντή Προσωπικού Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΛΕΟΝΤΑΡΑ Κων/νο.
Αρχικά συζητήθηκε το θέμα των τακτικών μεταθέσεων έτους 2015 σε σχέση με το πάγιο αίτημα των Πρωτοβάθμιων Ενώσεων του ΒορειοΑνατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων για κάλυψη των αναγκών των υποστελεχομένων αυτών υπηρεσιών.

Τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που υπηρετούν στις υπηρεσίες αυτές όχι μόνο δεινοπαθούν καθημερινά λόγω των ειδικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν (υπερεργασία, κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, οφειλόμενα ρεπό, τεράστια επικινδυνότητα λόγω του αντικειμένου, καταστροφή της οικογενειακής τους συνέχειας και συνέπειας) αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία αυτών υπηρετούν πέραν του προβλεπόμενου χρόνου, σε υπηρεσίες μακριά από τον τόπο επιλογής τους, οπότε δικαίως πρέπει να αντικατασταθούν.
 
Επιπλέον ζητήσαμε από την ηγεσία την εξεύρεση άμεσης λύσης για τις προκαταβολές οδοιπορικών εξόδων των στελεχών που τελούν υπό μετάθεση.
Δεν νοείται να υπάρξει έστω και ένα στέλεχος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που υπό τόσο αντίξοες οικονομικές συνθήκες να λάβει φύλλο πορείας χωρίς να έχει λάβει πριν χρήματα για τη μετάθεση του.
 
Επίσης τέθηκε στην ηγεσία η αύξηση των οργανικών μας θέσεων, αλλά και η βελτίωση-εκσυγχρονισμός της υφιστάμενης νομοθεσίας μεταθέσεων-τοποθετήσεων αλλά ,και η επανεξέταση ντου Λιμενικού Καλλικράτη.
 
Ακόμα τέθηκε υπόψη το πρόβλημα που έχει διαπιστωθεί το τελευταίο εξάμηνο αναφορικά με την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών δαπανών όπου σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε μέχρι και στη διακοπή της δωρεάν χορήγησης φαρμάκων στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Ο Αρχηγός όπως και η υπόλοιπη ηγεσία δεσμεύτηκαν πως άμεσα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των οδοιπορικών καθώς και των ιατροφαρμακευτικών δαπανών.

Για ΔΣ
 
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ           ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ
Auto Scroll Stop Scroll