Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Συγχαρητήρια σε συναδέλφους για διάσωση επιβαινόντων Τ/Χ σκάφους

Το Δ.Σ. της  Ένωσής μας εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Ανθ/στη ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ Αλέξιο και στον Επικ/στη ΛΣ ΛΕΜΠΕΣΗ Πέτρο, οι οποίοι ως πλήρωμα ΠΛΣ του Λ/Χ Άνδρου, διέσωσαν από βέβαιο κίνδυνο επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους.

Συγκεκριμένα την 21/7/2015, το Τ/Χ σκάφος αναψυχής «ΤΖΙΜΑΡΕΛΟΣ» ΤΠ-297, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή όρμου ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ και σε απόσταση 1.5 ν.μ από τις ακτές, έμεινε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ακυβέρνητο και βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου με επιβαίνοντες 1 άνδρα και 1 γυναίκα.


Παρά τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι εντάσεων 7 bf) και τον ιδιαίτερα υψηλό κυματισμό, το πλήρωμα του ΠΛΣ κατόρθωσε να εντοπίσει και να προσεγγίσει το σκάφος διασώζοντας τους 2 επιβαίνοντες από βέβαιο κίνδυνο ενώ στη συνέχεια τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι Γαυρίου.

Αρκεί να τονίσουμε ότι λόγω των καιρικών συνθηκών, προκλήθηκε θραύση του πλέξιγκλας και του μεταλλικού σκελετού της τέντας του περιπολικού σκάφους ενώ τραυματίσθηκε ευτυχώς ελαφρά και ένας συνάδελφός μας.

Εκφράζουμε παράλληλα την απογοήτευση αλλά και την απορία μας για τους λόγους μη δημοσιοποίησης ενός τέτοιο συμβάντος από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τέτοια περιστατικά τοποθετούν το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στις υψηλότερες θέσεις της συνείδησης του Ελληνικού λαού, αποδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα καθήκοντος, ευθύνης και αυταπάρνησης που διακατέχει τα στελέχη του και το ελάχιστο που αρμόζει είναι η αναγνώριση και η προβολή τους από το ίδιο το Σώμα.


Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος               Ο Γενικός Γραμματέας

Τσατσουλής Αθανάσιος        Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll