Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Κατασκήνωση. Η καλοκαιρινή εμπειρία που διαρκεί μια ζωή

    Λ/Φ ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ Ελένη*
  Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
 ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Για άλλη μια χρονιά τα τέκνα του προσωπικού Λιμενικού Σώματος μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές στις πιο όμορφες, δημιουργικές και εποικοδομητικές εμπειρίες ζωής, το να συμμετάσχουν σε κατασκήνωση.

Η  Ένωση Προσωπικού Λ.Σ. Αττικής-Πειραιά & Νήσων,  σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία (Ίδρυμα Εξοχών)  δίνει την δυνατότητα να δημιουργηθούν αναμνήσεις ζωής επενδύοντας στις παιδικές αξίες.

Η κατασκήνωση είναι θεσμός για τους θερινούς μήνες προσφέροντας σε μικρά παιδιά, υψηλής ποιότητας  κατασκηνωτική ζωή μακριά από τα περιβαλλοντικά και τα αλλά προβλήματα της πόλης.

Χιλιάδες κατασκηνωτές που έζησαν σ’ αυτή, τη ζωντάνεψαν, την αγάπησαν, την έκαναν θρύλο, έγιναν στελέχη της και τώρα, γονείς πια, στέλνουν τα παιδιά τους να απολαύσουν και εκείνα με τη σειρά τους, τις χαρές της κατασκηνωτικής ζωής.

Η κατασκήνωση έχει προσανατολισμό στην άθληση και στην ψυχαγωγία των παιδιών μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας σπορ. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία, μυούνται από τους καθηγητές φυσικής αγωγής σε σύγχρονα και παραδοσιακά σπορ. 

Επίσης μορφωτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες προσφέρουν στη δημιουργικότητα και τη φαντασία.

Στον τομέα αυτό η κατασκήνωση περιλαμβάνει παιχνίδια, χορό, τραγούδι, μαγειρική, κατασκευές και τόσα αλλά που προάγουν την ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και τα γεμίζουν χαρά.

Η ψυχαγωγία είναι η αγωγή της ψυχής. Ειδικοί επιστήμονες διαμορφώνουν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ώστε να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις παιδικής ηλικίας.

Παράλληλα στοχεύει στην ενεργητική ψυχαγωγία των παιδιών. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά συμμετέχουν στη δημιουργία του καθημερινού ψυχαγωγικού προγράμματος, ώστε να καλλιεργούν συλλογική δράση αλλά και τα ιδιαίτερα χαρίσματα τους.

Εάν και εσείς θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας ένα καλοκαιρινό όνειρο που τα περιλαμβάνει όλα, εμπιστευτείτε τις πρωτοπόρες ιδέες της Ένωσής μας και των συναδέλφων με επιστημονική κατάρτιση.

Στην κατασκήνωση τα παιδιά σας θα είναι χαρούμενα. Χαρίστε και στα παιδιά σας αυτή την εμπειρία.


Σχετικές φωτογραφίες:
Από την Έναρξη της κατασκηνωτικής περιόδου (εδώ)
Από την τελετή Αγιασμού στις παιδικές εξοχές της ΕΛ.ΑΣ. (εδώ)
Από την Παρουσίαση του προγράμματος "ΠΡΟΣΕΧΩ - ΜΑΘΑΙΝΩ - ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ" (εδώ)


* Msc. ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
   ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ–ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΦΥΣΙΟΛΟΓΟΣ
   ΥΠΟΨΗΦΙΑ Phd ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
   ΠΡΩΗΝ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ
Auto Scroll Stop Scroll