Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλη Δ. και Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά Γ.

Την 15-06-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλη Δημήτρη και τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά Γιώργο, με μέλη της Προσωρινής Διοικούσας της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η κατάργηση του άρθρου 220 που αφορά στο Τ.Α.Λ.Σ. ενώ διατυπώθηκαν από την πλευρά μας και οι αδικίες του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των καταταγέντων μετά την 01-01-2011, οι οποίοι σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 2 του Ν. 3865/2010 υπάγονται στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι παραπάνω διατάξεις όχι μόνο διαχώρισαν τους ασφαλισμένους σε κατηγορίες, αλλά προκάλεσαν και σημαντικές αδικίες οι οποίες χρήζουν άμεσης παρέμβασης, όπως είναι η μη δυνατότητα για τους καταταγέντες μετά την 1/1/2011 της αναγνώρισης του χρόνου υπηρεσίας:
• που λογίζεται διπλάσιος (μάχιμη 5ετία) και αφορά τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διανύσει χρόνο υπηρεσίας σε Υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο 40 του Π.Δ. 169/2007.
• που λογίζεται διπλάσιος των ειδικών κατηγοριών και αφορά τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έχουν χρόνο υπηρεσίας στη ΜΥΑ/ΛΣ, στα ΚΕΑ, ως Πυροτεχνουργοί, Ιπτάμενοι, Δύτες-Διασώστες και Σύνδεσμοι.
Άμεσης επίσης παρέμβασης πιστεύουμε ότι χρήζει η απόδοση στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχαν θητεία ως οπλίτες 5ετούς υποχρέωσης πριν την κατάταξή τους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών που είχαν καταβάλλει για επικουρική σύνταξη στο ΕΤΕΑΜ, ενώ παράλληλα είχαν καταβάλλει για την ίδια αιτία ασφαλιστικές εισφορές και στα οικεία Μετοχικά Ταμεία.
Ως Ομοσπονδία μεταφέραμε τον έντονο προβληματισμό την έκδηλη ανησυχία των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τα ανωτέρω θέματα.
Ο Αναπλ. Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στρατούλης Δημήτρης δεσμεύθηκε για επιπλέον παράταση 4 μηνών (έως 31/10/2015) με στόχο την ακύρωση της διάταξης του άρθρου 220 του ν. 4281/2014.
Επιπροσθέτως ενημερωθήκαμε ότι τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί διάταξη με την οποία θα καταργείται ο μαθηματικός τύπος υπολογισμού εφάπαξ, της υπουργικής απόφασης Φ.80000/1093/26/12-2-2014.
Τέλος επανακαθορίσθηκε εκ νέου συνάντηση για τους καταταγέντες μετά την 01-01-2011 το προσεχές διάστημα.
Η Ομοσπονδία θα βρίσκεται αδιάλειπτα στο πλευρό των συναδέλφων άοκνα και με ανιδιοτέλεια.
Τίποτα δεν χαρίζεται και όλα κερδίζονται μόνο όταν τα διεκδικούμε.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ             ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Auto Scroll Stop Scroll