Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

Συνάντηση ΠΟΕΠΛΣ με τον Διοικητή του Ι.Κ.Α. για καταταγέντες μετά την 1/1/2011

Συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας μας, με τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Σπυρόπουλο Ροβέρτο, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Ιδρύματος.

Κατά τη συνάντηση θέσαμε το ζήτημα των αδικιών του συνταξιοδοτικού καθεστώτος των καταταγέντων μετά την 1/1/2011, οι οποίοι σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 & 2 του άρθρ. 2 του Ν. 3865/2010, υπάγονται στον κλάδο κύριας σύνταξης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η παραπάνω διατάξεις όχι μόνο διαχώρισαν τους ασφαλισμένους σε κατηγορίες, αλλά προκάλεσαν και σημαντικές αδικίες οι οποίες χρήζουν άμεσης παρέμβασης, όπως είναι:
• η μη δυνατότητα για τους καταταγέντες μετά την 1/1/2011 της αναγνώρισης του χρόνου υπηρεσίας που λογίζεται διπλάσιος (μάχιμη 5ετία) και αφορά τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έχουν διανύσει χρόνο υπηρεσίας σε Υπηρεσίες που αναφέρονται στο άρθρο 40 του Π.Δ. 169/2007.
• η μη δυνατότητα για τους καταταγέντες μετά την 1/1/2011 της αναγνώρισης του χρόνου υπηρεσίας που λογίζεται διπλάσιος των ειδικών κατηγοριών και αφορά τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που έχουν χρόνο υπηρεσίας στη ΜΥΑ/ΛΣ, στα ΚΕΑ, ως Πυροτεχνουργοί, Ιπτάμενοι, Δύτες-Διασώστες και Σύνδεσμοι.
Ως Ομοσπονδία οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να εξαλειφθούν αδικίες του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους και όχι για λίγους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ         ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Auto Scroll Stop Scroll