Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Ποιος είναι ο πραγματικός πολέμιος της βαθμολογικής εξέλιξης των Λιμενοφυλάκων

                   ΒΟΡΡΙΑΣ Μιχαήλ
Αντιπρόεδρος ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων 
    Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Στα πλαίσια της προσπάθειας που φέρεται να καταβάλλει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δριβάκος Γεώργιος για την ρύθμιση της βαθμολογικής εξέλιξης  των 5.000 συναδέλφων Λιμενοφυλάκων θα ήθελα να ενημερώσω όλους ότι, ο αποκλειστικός πολέμιος του βαθμολογίου των Λιμενοφυλάκων είναι ο ίδιος ο Γιώργος Δριβάκος.

Το έτος 2012 ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη  κ. Χρήστος Παπουτσής,  είχε δώσει το πράσινο φως για την έγκριση σχεδίου της Επιτροπής της Διοίκησης, ώστε οι απόφοιτοι της Σχολής Λιμενοφυλάκων να αποστρατεύονται με τον βαθμό του Υποπλοιάρχου και οι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ προερχόμενοι από την σχολή Λ/Φ, με τον βαθμό του Πλωτάρχη.

Επί των ρυθμίσεων αυτών ο κ. Δριβάκος δεν ενήργησε δεόντως, ως όφειλε από την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, για την προώθηση και υλοποίησή τους, με στόχο την εξασφάλιση των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας συναδέλφων μελών της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. (Λιμενοφύλακες), πιθανότατα υποκινούμενος από ίδιον συμφέρον, δεδομένου ότι στο ίδιο νομοσχέδιο ρυθμίσθηκε η βαθμολογική του εξέλιξη με την προαγωγή του στο βαθμό του Πλωτάρχη στα 24,5 έτη Υπηρεσίας, με επιπλέον εξαίρεση από την υποχρέωση φοίτησης στη ΣΕΜΑ.

Διευκρινίζω ότι οι υπόλοιπες σειρές Υ/Ξ δεν θα λάβουν ποτέ το βαθμό του Πλωτάρχη στα 24,5 χρόνια σαν εκείνον αλλά αντίθετα στα 28 χρόνια Υπηρεσίας.

Τα ανωτέρω ήταν ευρέως γνωστά στο στενό συναδελφικό περιβάλλον που υπηρετούσε το 2012 στο γραφείο του τότε Υπουργού, όμως εγώ το έμαθα το 2013 μαζί με τους Τσατσουλή Αθανάσιο και Τσιάνο Παναγιώτη και αυτή ήταν η τελευταία από τις πολλές σταγόνες στο ποτήρι που μας έκαναν να είμαστε για πάντα απέναντι στον Δριβάκο Γεώργιο, επειδή θέλουμε να κοιτάμε τους συναδέλφους στα μάτια.

Τώρα λοιπόν, ως άλλος Ταρτούφος, παριστάνει πως πέφτει από τα σύννεφα και ότι δήθεν δεν ξέρει πως οι Λιμενοφύλακες ουσιαστικά κολλάμε για πάντα στον βαθμό του Σημαιοφόρου και έρχεται για άλλη μία φορά να μας «σώσει», ο ίδιος ο αποκλειστικός πολέμιος.

Αντίστοιχες συνδικαλιστικές πρακτικές σε άλλους κλάδους, απαντήθηκαν με «κεράσματα» γαλακτοκομικών προϊόντων. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε αυτές τις πρακτικές. Επιλέξαμε και θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε τον δρόμο των δημοκρατικών διαδικασιών.

Άλλωστε στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα αλλά σωστές διαδικασίες, ώστε να ενεργούμε σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολλών, καταδεικνύοντας τις συμπεριφορές που ενεργούν αντίθετα.

Όπως είχε πει ο Αβραάμ Λίνκολν:
«Μπορείς να κοροϊδεύεις  πολλούς για λίγο και λίγους για πολύ αλλά ποτέ δεν μπορείς να κοροϊδεύεις όλους για πάντα».

Διαβάστε επίσης:
Εξέλιξη προερχομένων από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων
Auto Scroll Stop Scroll