Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι ημέρα μνήμης στους αγώνες για την ανάδειξη των γυναικείων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο και το μήνυμά της παραμένει επίκαιρο και αναγκαίο.

Παρά τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει σε θέματα ισότητας, έχουμε διαδρομή ακόμη να διανύσουμε ιδιαίτερα στην αλλαγή της νοοτροπίας που θέλει τη γυναίκα να κατέχει τον «δεύτερο» ρόλο, θέτοντας όρια και αναγκάζοντας τις γυναίκες να κάνουν εκπτώσεις σε στόχους, προσδοκίες και όνειρα.

Η Ένωσή μας δεν μένει μόνο σε συμβολισμούς αλλά έχει περάσει στην πράξη, καταβάλλοντας προσπάθειες για να διατηρήσει τη γυναίκα συνάδελφο σε υψηλό επίπεδο όπως οι προτάσεις μας για την άδεια ανατροφής τρίτου τέκνου και άνω και το ΠΔ Αδειών οι οποίες έχουν ήδη ενσωματωθεί στο υπό προώθηση Προεδρικό Διάταγμα, οι προτάσεις μας για μια σειρά από θέσπιση μέτρων οικογενειακής μέριμνας, η συμμετοχή σε προγράμματα θερινής δημιουργικής απασχόλησης τέκνων, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός και η διοργάνωση εκδηλώσεων όπως της ενημέρωσης-πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, καλούμε τις γυναίκες συναδέλφους σε ενεργή συμμετοχή στις δράσεις και τα συνδικαλιστικά όργανα της Ένωσής μας, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό καθοριστικά στην επιτυχή κατάληξη των προσπαθειών μας.

Από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να υποστηρίζουμε τη γυναίκα συνάδελφο και το σύνθετο ρόλο της στο Σώμα, την οικογένεια, και την κοινωνία.

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας
Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης
Διαβάστε σχετικά:
Auto Scroll Stop Scroll