Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015

33ο και 34ο ΣΔΥΛΣ - Τι είναι ανήθικο τελικά;

          ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης
Γ.Γ. ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων
      Μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.
Ένα από τα ζητήματα που απασχόλησε την Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο, ήταν και αυτό των προαγωγών των 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ.
Μέχρι και το Νοέμβριο του 2013 το θέμα παρέμενε στα αζήτητα για την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και όσοι απευθύνονταν στον συνδικαλιστικό μας φορέα, με την ελπίδα ότι θα βρουν σε αυτόν τον αρωγό στην προσπάθεια ρύθμισης, εισέπρατταν στην καλύτερη περίπτωση την αδιαφορία.
Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενεργοποιηθούμε διότι για εμάς, η επιδίωξη αυτή δεν ήταν «ανήθικη»όπως πίστευε και θα το αποδείξω παρακάτω, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. Δριβάκος Γεώργιος.
Αντίθετα, οι συνάδελφοί μας αυτοί, επιδιώκουν την επίτευξη της ίσης μεταχείρισης και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της ισονομίας ανάμεσα στα στελέχη με παρόμοια προσφορά και προσόντα στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχαν την πρόθεση να εξελιχθούν εντός του Σώματος και το νομοθετικό πλαίσιο δεν τους το επιτρέπει.
Εξάλλου η νομοθετική ρύθμιση του 2011, με την οποία ρυθμίστηκε η βαθμολογική εξέλιξη του 32ου σχολείου ΔΥΛΣ, όχι μόνο δεν ήταν ανήθικη αλλά υποστηρίχθηκε από τον ίδιο άνθρωπο, για λόγους βέβαια συνδικαλιστικής και μόνο επικράτησης μέσα από ανίερες συμμαχίες.
Μπορεί το ζήτημα να παραμένει μέχρι και σήμερα σε εκκρεμότητα, ωστόσο μετά από πιέσεις μας έγιναν σημαντικά βήματα.
Από την πρώτη στιγμή, το θέσαμε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων, όπου υιοθετήθηκε (16/12/2013) και η απαιτούμενη τροπολογία κοινοποιήθηκε την 23/12/2013 στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. (εδώ). Θέσαμε την πρότασή μας προς ψήφιση στο Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τον Φεβρουάριο του 2014, ψηφίσθηκε και έτσι τελικά εντάχθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας.
Ο κ.Δριβάκος, μπορεί μεν να αναγκάζεται και να υποχρεούται μετά τις κινήσεις μας να καταθέτει πλέον την παραπάνω πρόταση στην πολιτική ηγεσία είμαι βέβαιος όμως, ότι πράττει αυτό που τόσο καλά γνωρίζει, όταν πρόκειται για ζήτημα που δεν τον αγγίζει.
Να το υποβαθμίζει….
Όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Δριβάκος δεν ενήργησε δεόντως, ως όφειλε από την ιδιότητά του ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, για την προώθηση και υλοποίηση της ρύθμισης αυτής, με στόχο την εξασφάλιση των συμφερόντων των συναδέλφων του 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ.
Και επειδή μπορεί κάποιοι να θεωρήσουν ότι τρέφω εμπάθεια στο πρόσωπό του, σας παραπέμπω στα όσα ο ίδιος αναφέρει ως απάντηση στην ΕΠΛΣ Αττικής – Πειραιά & Νήσων και στην απόφασή μας να αναδείξουμε αυτό το θέμα.
Αμέσως μετά την αποστολή της πρότασής μας στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ., μας απαντά δημόσια και ενυπόγραφα (30/12/2013), κατηγορώντας μας για «φανφαρονισμό», παρουσιάζοντάς μας ως «επικίνδυνα λαϊκιστές» για να συνεχίσει αναφέροντας ότι ασχολούμαστε με «το τάξιμο βαθμών για ψηφοθηρικούς λόγους κινούμενοι εκτός τόπου και χρόνου»Και φυσικά μας κούνά το δάκτυλο, υποσχόμενος ότι θα επαναφέρει «την ηρεμία στις τάξεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων απομονώνοντας αυτούς που για καιροσκοπικούς λόγους την διασαλεύουν». Θαυμάστε το ήθος και ύφος γραφής του προέδρου μας (εδώ).

Ο καθένας αντιλαμβάνεται την ενόχληση του προέδρου. Ο λόγος είναι ότι τολμήσαμε να προωθήσουμε ένα δίκαιο κατά τη γνώμη μας αίτημα, δίχως πρώτα να έχουμε πάρει την προσωπική του έγκριση. Δυστυχώς για αυτόν, η θέση του είναι να εκτελεί τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και όχι να τις υπαγορεύει.

Αυτό ενισχύεται και από το ότι η πρόταση ρύθμισης είχε υποβληθεί και από την ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. τον Μάιο του 2013. δίχως να τεθεί καν προς ψήφιση...
Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η Αλλαγή Πορείας είναι επιβεβλημένη και για να γίνει αυτό οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε όλοι!
Μην αναμένουμε να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν, από αυτούς που δεν τους απασχολούν και κυρίως μην αφήνουμε το χρόνο να περνά άσκοπα!
Είμαι βέβαιος ότι στο κοντινό μέλλον θα δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν να τίθενται τα πραγματικά προβλήματα που μας ταλανίζουν με σκοπό την επίλυσή τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αντι να τσακωνεστε για το ποιος το ανακοινωσε πρωτος κανονιστε να κανετε κατι να περασει.μαθαινω οτι δεν το πολυθελετε και εσεις.ελπιζω να μην ισχυει αυτο γιατι αν μαθω οτι το μπλοκαρετε και μας κοροιδευτε θα εχουμε κακα ξεμπερδεματα.ΑΝΘ/ΣΤΗΣ Λ.Σ. ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ.Κ.Λ.ΧΑΝΙΩΝ

Panayiotis Tsianos είπε...

Αυτά σας είπε ο πρόεδρος στα Χανιά;
Μπορείς να ζητήσεις τα πρακτικά του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και συγκεκριμένα την τοποθέτηση του προέδρου Δριβάκου Γ. επί του θέματος.

Auto Scroll Stop Scroll