Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Ποιες διαβεβαιώσεις έδωσε ο Στρατούλης για ΤΑΛΣ και εφάπαξ

Πραγματοποιήθηκε χθες, 6 Φεβρουαρίου 2015, συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρη Στρατούλη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα κ. Γιώργου Ρωμανιά, προκειμένου να τους ενημερώσουμε για το κυρίαρχο αίτημα, όσον αφορά την διασφάλιση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών, από την πλευρά τους ζητήθηκε η κατάργηση της επαχθούς ρύθμισης του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 όσο και η κατάργηση του μαθηματικού τύπου για τον υπολογισμό του εφάπαξ ως τη μοναδική σοβαρή και δίκαιη λύση για τη διασφάλιση της υγιούς προοπτικής των ασφαλιστικών μας φορέων.  Και πρέπει τα ταμεία αυτά να συνεχίσουν να λειτουργούν με την ισχύουσα αυτοτέλειά τους.

  Εκ μέρους του κ. Υπουργού, υπήρξε σαφέστατη δέσμευση:
  • για αναστολή ισχύος – εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 220 του Ν. 4281/2014 με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας έως το τέλος Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους και με προοπτική στην συνέχεια κατάργησής του,
  • για την αναθεώρηση του μαθηματικού τύπου,
  • καθώς και για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, με προοπτική την εξεύρεση βιώσιμης και δίκαιης λύσης, μετά από διαβούλευση και συμμετοχή των Ομοσπονδιών μας, το αμέσως προσεχές διάστημα.
  Επίσης, δήλωσε ότι τα ανωτέρω, θα ανακοινωθούν από τον ίδιο στην Βουλή, κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης.
Auto Scroll Stop Scroll