Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

Εργασία πέραν του πενθημέρου - Επιστροφή στο Παρελθόν

Κοινή Ανακοίνωση 
Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος:

ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων
ΕΠΛΣ Βορειοδυτικής Ελλάδος
ΕΠΛΣ Δωδεκανήσου
ΕΠΛΣ Θράκης
ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος
ΕΠΛΣ Νοτίου Πελοποννήσου

Με έκπληξή ενημερωθήκαμε για την αρ.πρωτ: 2822.30-2 Αρ.Σχεδ:1604/10-02-2015 Δ/γη της Γενικής Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού που στην ουσία έρχεται να διευκρινίσει ακυρώνοντας τα όσα διευκρίνιζε και προέβλεπε το αριθμ. πρωτ. 1146.1/35/2008/26-11-08 έγγραφο του ΥΕΝΑΝΠ/ΔΠΛΣ Δ’-Δ.Ο.Υ Β΄.

Στην ουσία ακυρώνεται η από το 2008 Δ/γή Αρχηγού ΛΣ η οποία ξεκαθάριζε το ότι όλες οι κανονικές άδειες αποτελούν χρόνο εργασίας τόσο για την μηνιαία αποζημίωση όσο και για το δικαίωμα λήψης της ειδικής αποζημίωσης πέραν του πενθημέρου.

Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η έκδοση μιας τέτοιας διαταγής, που στην ουσία η εφαρμογή της θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του πενιχρού μας μισθού, απόρροια των μνημονίων, απαξιώνοντας την προσφορά μας ενώ υποσκάπτει την προσπάθεια της αποκατάστασης των μισθολογικών αδικιών εις βάρος μας.

Τα παραδείγματα που αναφέρονται στη σχετική διαταγή απέχουν της πραγματικότητας μιας και δεν αντικατοπτρίζουν το ιδιαίτερο της εργασίας μας, καθώς πενθήμερη αποζημίωση δεν δικαιούνται μόνο οι εργαζόμενοι στις περιφερειακές Υπηρεσίες αλλά όλοι οι συνάδελφοι όπου και αν αυτοί υπηρετούν.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό οι ημέρες αδείας (π.χ. η γονική άδεια) να στερούν από το γονέα συνάδελφο την αποζημίωση του πενθήμερου, όταν μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις και κυρίως στις υποστελεχομένες υπηρεσίες νησιών και παραμεθορίου θα εργαστεί και Σάββατο και Κυριακή.

Η υπερεργασία και οι ατέλειωτες ώρες προσφοράς δεν μπορούν να ακυρωθούν από δυο γραμμές ενός έγγραφου που δεν έχει τουλάχιστον ηθική υπόσταση.

Ζητούμε την ακύρωση της διαταγής ως την ελαχίστη ένδειξη αναγνώρισης του λάθους και ευελπιστούμε ότι από εδώ και πέρα τα στελέχη του Σώματος θα απολαμβάνουν παροχές και όχι προβλήματα που θα αναζητούν Σωτήρες.
Auto Scroll Stop Scroll