Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Παροχή πληροφοριών: Αποσπάσεις συζύγων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων παρέχει πληροφορίες που απασχολούν το σύνολο του προσωπικού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Με το άρθρο 21 του ν.2946/2001 ΦΕΚ 224, έτσι όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 72 παρ. 5 του ν. 4316/2014 ΦΕΚ Α’ 279, 24/12/2014, επιτρέπεται σε τακτικούς υπαλλήλους και υπάλληλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος − Ελληνικής Ακτοφυλακής, του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, καθώς και θρησκευτικών λειτουργών της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος (ιερέων και διακόνων) που υπηρετούν ως διδάσκαλοι ή καθηγητές οποιασδήποτε βαθμίδας και με οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους.


Η απόσπαση διενεργείται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης του υπαλλήλου και σύμφωνης γνώμης του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης:

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην πανηγυρίζετε Συνάδελφοι, ότι ίσχυε ισχύει και τώρα. Τίποτα δεν άλλαξε. Το θέμα δεν είναι αν αποσπώνται ή όχι κατά παρέκκλιση. Ούτως ή άλλος αυτό ίσχυε πάντα. Το θέμα είναι στην ερμηνεία της λέξης "περιοχή". Στην Μαγνησία για παράδειγμα ο όρος περιοχή από τον εκεί Διευθυντή εκπαίδευσης ερμηνεύεται ως Νομός, αλλού ως Δήμος και αλλού ως περιφέρεια, με αποτέλεσμα ο ένας να Υπηρετεί στον Βόλο και ο άλλος στην Σκόπελο. Και για να μην βιαστείτε να κρίνεται τον εκεί προϊστάμενο εκπαίδευσης, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο την οποία πολύ καιρό τώρα σας την έχω στείλει και εσείς απλά....... Ευχαριστώ Τρύφωνας

ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά και Νήσων είπε...

Η παραπάνω διάταξη σαφώς και δεν είναι νέα. Πρόθεσή μας ήταν να ενημερώσουμε όσους συναδέλφους δεν την γνωρίζουν. Είναι επίσης σαφές ότι υπάρχουν δυσκολίες και αδικίες στην εφαρμογή της. Ως ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων θα είμαστε σε ιδιαίτερα ευχάριστη θέση εάν οι συνάδελφοί μας που είναι σε θέση να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για οποιοδήποτε ζήτημα, να τις υποβάλλουν ώστε κι εμείς με τη σειρά μας να τις εντάξουμε στο διεκδικητικό μας πλαίσιο για την υλοποίησή τους από την πλευρά της πολιτείας.
Τη σχετική εγκύκλιο του Υπ. Παιδείας που αναφέρεις, δεν την γνωρίζουμε.
Για περισσότερα μπορείς να επικοινωνήσεις με την Ένωσή μας στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (γρ.401) ή στο τηλ.: 2104133687

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Το σχετικό έγγραφο που αναφέρω είναι το αρ. πρωτ.:173385/δ2/14-11-13/ΥΠΑΙΘ. Μην μπεις στον κόπο να το αναζητήσεις, με την πρώτη ευκαιρία θα σας το διαβιβάσω. Άλλωστε δεν είναι κάτι που επείγει, έχουμε δύο ολόκληρους μήνες μέχρι τις αποσπάσεις. Επιπρόσθετα σου αναφέρω την αριθμ.22/2014 ανακοίνωση Ε.Π.Λ.Σ. Κ.Μακεδονίας καθώς και την αριθ. πρωτ. 01/2014/24-01-2014 επιστολή των "γραφικών", καθώς έχουν μείνει να παλεύουν μόνοι τους πια. Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.. Επιτέλους ας οργανωθούμε. Στο κάτω - κάτω συνάδελφοι είμαστε όλοι με κοινές κατά μεγάλο ποσοστό ανησυχίες. Και πάλι ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Τρύφωνας.

Auto Scroll Stop Scroll