Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ.Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου χθες 17/12/2014 υπεγράφη η σύμβαση λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η εν λόγω σύμβαση υπεγράφη μεταξύ των συμβαλλομένων μερών, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από τον ΥΝΑ κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας ο οποίος εκπροσωπείται νόμιμα από το Δήμαρχο του κ. Βρεττάκο Χρήστο και της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ Αττικής - Πειραιά & Νήσων η οποία εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο της κ. Τσατσουλή Αθανάσιο.
  
Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή της ανάδειξης του νέου Δ.Σ έθεσε ως μία από τις πρώτες προτεραιότητές της, την ανανέωση της σύμβασης φιλοξενίας παιδιών συναδέλφων με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
   
Πλέον η ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων εκτός από χρήματα και τις εργατοώρες μελών του προεδρείου της που έχει προσφέρει ώστε ο βρεφονηπιακός Σταθμός να μπορεί να λειτουργεί επ’ ωφελεία δεκάδων οικογενειών στελεχών του Σώματος, αποτελεί για πρώτη φορά και επίσημα το τρίτο συμβαλλόμενο μέρος μιας σύμβασης η οποία διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια της λειτουργίας του Σταθμού.

Επίσης ενημερωθήκαμε από τον κ. Υπουργό ότι σύντομα θα υπογραφεί η Κ.Υ.Α που ως Ένωση έχουμε  ζητήσει και επιλύει οριστικά το θέμα του αναγκαίου νομικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού».

Επιπλέον ο κ.Υπουργός μας πληροφόρησε ότι ήδη έχει προβεί σε ενέργειες για την εξεύρεση πόρων ικανών να βελτιώσουν σημαντικά τις συνθήκες και το περιβάλλον του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Κατά την διάρκεια της συνάντησής μας με τον κ. Υπουργό είχαμε την ευκαιρία να του θέσουμε και άλλα φλέγοντα θέματα που αφορούν το προσωπικό.
  
Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων τέθηκαν:
Ο κ. Υπουργός μας ενημέρωσε ότι για το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης στελεχών έχει ήδη παρέμβει στον Ο.Α.Σ.Α και ευελπιστεί ότι σύντομα θα υπάρχει αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή ενώ για το θέμα του Ν.Ν.Α θεώρησε πως είναι ανήκουστο να ισχύει διαφορετική μεταχείριση  και είναι πρόθυμος να συμβάλει στη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. .

Για το Δ.Σ.

         Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας
Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll