Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Ετήσιος Αγιασμός στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Για περισσότερες φωτογραφίες (εδώ)
Ετήσιος Αγιασμός πραγματοποιήθηκε χθες στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Δ.Κερατσινίου-Δραπετσώνας στον οποίο φιλοξενούνται παιδιά στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Στρατιωτικός Ιερέας ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ  Ανθ/ρχος ΛΣ Βαρσαμίδης Δημήτριος και στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος κ. Βασίλειος Σιέττος, ο Δ/ντης Κλάδου Β’ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ κ. Σέργης Ιάκωβος, ο Διευθυντής Προσωπικού Πλοίαρχος ΛΣ Μεταξάς Ν. ο Τμηματάρχης ΔΠ Πλωτάρχης ΛΣ κ. Ελευθεράκης Γεώργιος καθώς και η Αντιδήμαρχος και αρμόδια για την κοινωνική μέριμνα του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κα Περδίκη Γιώτα.

Για περισσότερες φωτογραφίες (εδώ)
Tα παιδιά επεφύλαξαν σε όλους ιδιαίτερα θερμή υποδοχή, παρουσιάζοντας χειροτεχνίες τους ενώ κατά την ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Β/Ν Σταθμού, δόθηκε η δυνατότητα σε όλους να ελέγξουν τη λειτουργία και τις υποδομές του. Ο κ. Υπουργός εξέφρασε, μάλιστα, την ικανοποίησή του για την άρτιες υπηρεσίες που παρέχονται σήμερα στα παιδιά των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.


Για περισσότερες φωτογραφίες (εδώ)
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στο σύντομο χαιρετισμό του, μετά την ολοκλήρωση του Αγιασμού, τόνισε:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, καθώς και στο προσωπικό του Παιδικού Σταθμού για την αξιέπαινη προσπάθεια τους να λειτουργήσουν ένα παιδικό σταθμό, που πραγματικά ανακουφίζει τους γονείς των παιδιών. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη, αξιοποιώντας την κάθε παροχή που μπορούμε να σας προσφέρουμε. Ακριβώς, διότι, ειδικά σε μία περίοδο κρίσης, είναι παρά πολύ σημαντική η οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσα περισσότερα στελέχη μπορούμε και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, σημείωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, τα στελέχη, τους συνδικαλιστές και τις οικογένειες. Ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία να λυθούν θέματα που έχουν να κάνουν με το νομικό πλαίσιο του Παιδικού Σταθμού. Παράλληλα, στο πλαίσιο του νέου οργανισμού προβλέφθηκαν θέσεις προσωπικού για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού. Ο Υπουργός μας επιδεικνύει υπέρμετρη ευαισθησία στα θέματα αυτά και είναι πολύτιμος σύμμαχος μας. Να ευχαριστήσω ξανά εδώ το προσωπικό που αγόγγυστα ξεπερνά τις όποιες δυσκολίες και σύντομα ευελπιστούμε να έχουμε παιδικούς σταθμούς, όπως αρμόζει στο Λιμενικό Σώμα».
Για περισσότερες φωτογραφίες (εδώ)
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων Αθανάσιος Τσατσουλής, δήλωσε:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Ένωσής μας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Με την καθοριστική του παρέμβαση λύθηκε ένα καίριο θέμα για τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.. Χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε, ολοκληρώθηκε έγκαιρα η ανανέωση της σύμβασης της φιλοξενίας των παιδιών των στελεχών σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Δραπετσώνας-Κερατσινίου. Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε προς τα μέλη μας ότι ο κύριος Υπουργός έχει δρομολογήσει ήδη την Κ.Υ.Α η οποία επιλύει οριστικά το θέμα του αναγκαίου νομικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού.  Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κερατσινίου -Δραπετσώνας κ. Βρεττάκο Χρήστο και την Αντιδήμαρχο κα Γιώτα Περδίκη διότι από την πρώτη επαφή που είχα μαζί τους στάθηκαν θετικοί στο ενδεχόμενο της ανανέωσης της σύμβασης προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δεκάδες οικογένειες των συναδέλφων μας».
Τέλος, εκ μέρους του Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας η κα Περδίκη Γιώτα τόνισε:
«Για την ανανέωση της σύμβασης συνεργάστηκα και μοιράστηκα αγωνίες αλλά και ατελείωτες εργατοώρες κατά την διάρκεια των τελευταίων 5 μηνών με τον πρόεδρο της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων κ. Tσατσουλή Αθανάσιο και τον Τμηματάρχη Διοικητικής Μέριμνας  Πλωτάρχη ΛΣ κ. Ελευθεράκη Γεώργιο και το τελικό αποτέλεσμα μας δικαίωσε, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε στην πράξη να συνεργαζόμαστε, κεντρική κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σωματεία εργαζομένων όπως είναι η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής -Πειραιά και Νήσων».
=================================================
Ως Ένωση παραμένουμε εγγυητές της συνέχισης αυτής της σημαντικής παροχής Διοικητικής μέριμνας προς τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διατηρώντας ταυτόχρονα το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρει σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός στην εκπαίδευση και φροντίδα των παιδιών των συναδέλφων μας, με τη συνδρομή των αρμόδιων Υπηρεσιών του Αρχηγείου μας και φυσικά την πολύτιμη σύμπραξη του προσωπικού του Βρεφονηπιακού σταθμού.
Όλους αυτούς τους μήνες ωστόσο, υπήρχαν και αυτοί οι οποίοι αγωνιούσαν μόνο για το πώς θα ξεφύγουν από την αφάνεια και την ανυπαρξία, «επενδύοντας» στην ευαισθησία που έχουμε όλοι για τα παιδιά και την αγωνία των γονιών-συναδέλφων μας.
Εμείς παραμένουμε αταλάντευτα στο δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς προς όλους τους συναδέλφους μας.
Για το Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος        Ο Γενικός Γραμματέας

Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll