Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Διευκρινήσεις σχετικά με το Τ.Α.Λ.Σ. από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Μετά τα κρίσιμα ερωτήματα που τέθηκαν από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων Τσιάνο Παναγιώτη, σχετικά με το Τ.Α.Λ.Σ., η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. προέβη στις παρακάτω διευκρινίσεις:

Επειδή έχουμε δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα και απορίες συναδέλφων για την επιστολή του Τσιάνου Παναγιώτη Γενικού Γραμματέα της Ε.Π.Λ.Σ. Αττικής - Πειραιά & Νήσων και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. σχετικά με το Τ.Α.Λ.Σ. θέλουμε να παρατηρήσουμε - διευκρινίσουμε τα εξής: 
1. Σε καμία περίπτωση δεν τίθεται θέμα από τον νόμο υπαγωγής του Τ.Α.Λ.Σ. στο Ε.Τ.Ε.Α. γιατί πολύ απλά το Τ.Α.Λ.Σ. δεν είναι επικουρικό ταμείο, αλλά ταμείο πρόνοιας και μόνο. Άρα δεν υπάρχει τέτοιου είδους δίλημμα.

2. Η προθεσμία απόφασης μετατροπής σε επαγγελματικό ταμείο ή όχι είναι η 31-12-2014 και όχι η 30-06-2015 όπως λανθασμένα αναφέρεται.

3. Η ρήτρα βιωσιμότητας θα καθορισθεί από την υπουργική απόφαση του Υπουργού Εργασίας και όχι από την αναλογιστική μελέτη η οποία θα καθορίσει τον συντελεστή βιωσιμότητας.

4. Τα επαγγελματικά ταμεία χορηγούν παροχές στην βάση διανεμητικού χαρακτήρα με την τήρηση ατομικών μεριδίων για κάθε μέτοχο και όχι ανταποδοτικού χαρακτήρα.

5. Οι κρατήσεις δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ σταθερές.

6. Οι καταθέσεις θα γίνονται υπό την εποπτεία Αρχής που εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος και όχι απαραίτητα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

7. Ο τρόπος διαχείρισης του κεφαλαίου προβλέπεται από τον ν. 3029/02 και είναι ξεκάθαρος.

8. Με το άρθρο 36 του ν. 4052/12 καθορίσθηκε η υποχρεωτική ασφάλιση στα ταμεία που μετατράπηκαν τότε σε επαγγελματικά ταμεία. Άρα υπάρχει η διαδικασία εφόσον επιλεγεί η δυνατότητα μετατροπής σε επαγγελματικό ταμείο να είναι υποχρεωτικής ασφάλισης.

Καλό λοιπόν θα είναι εφεξής να ενημερωνόμαστε προσεκτικά για όσα δημοσιοποιούμε και κυρίως για θέματα που δημιουργούν σύγχυση και πανικό στους συναδέλφους.

Τέλος διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι η Ομοσπονδία είναι σε συνεχή δράση για τα θέματα που μας απασχολούν, όπως αυτό του Τ.Α.Λ.Σ. κλπ, έχει ήδη από χθες συναντηθεί μαζί με τις άλλες Ομοσπονδίες και Ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, με τον αρμόδιο Υφυπουργό Εργασίας κ. Μπέζα ζητώντας την παράταση επί 6μηνο της απόφασης για μετατροπή ή μη των ταμείων πρόνοιας (εφάπαξ) των Σωμάτων Ασφαλείας σε επαγγελματικά ταμεία, ενημερώνεται καθημερινά για τις συνέπειες ή μη αυτής της μετατροπής και όταν θα υπάρξουν όλα τα δεδομένα θα τα παρουσιάσει απευθυνόμενη σε όλα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για δημόσια διαβούλευση.

Για το Δ.Σ.

     O Πρόεδρος              Ο Γεν. Γραμματέας 


ΔΡΙΒΑΚΟΣ Γεώργιος        ΚΑΤΣΙΝΑΣ Σωτήριος

Σχετικά: 
Auto Scroll Stop Scroll