Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ

Η ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων κάνει έκκληση για προσφορά αιμοπεταλίων για παιδί συναδέλφου που νοσηλεύεται στην αιματολογική-ογκολογική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν να έρθουν σε επικοινωνία με τον Λ/Φ Λιόντο Κωνσταντίνο στο τηλ.: 6945736863

Υπάρχουν φορές που διαβάζουμε ή ακούμε συμπολίτες μας να κάνουν έκκληση για αιμοδοσία αιμοπεταλίων. Γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται;

Το αίμα είναι μείγμα ερυθρών και λευκών αιμοσφαιρίων, αιμοπεταλίων, πλάσματος και άλλων στοιχείων. Η αιμοπεταλιοαφαίρεση είναι μια ειδική διαδικασία αιμοδοσίας που μας επιτρέπει να προσφέρουμε μόνο ένα στοιχείο του αίματος μας τα αιμοπετάλια. Στο αίμα μας υπάρχει περίσσεια αιμοπεταλίων και πολλά από αυτά μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς καμιά παρενέργεια στο δότη. Τα αφαιρεθέντα αιμοπετάλια αποκαθίστανται μέσα σε λίγες ημέρες.


Πριν κάποιος δώσει αιμοπετάλια, πρέπει να προσέλθει στην Αιμοδοσία και να δώσει δείγμα αίματος για εργαστηριακούς ελέγχους.

Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι αιμοπεταλιοδότες είναι σχεδόν ίδιες με αυτές των αιμοδοτών ολικού αίματος. Πρέπει να είμαστε απολύτως καλά στην υγεία μας, να ζυγίζουμε περίπου 50 κιλά και άνω, να μην παίρνουμε σε χρόνια βάση φαρμακευτική αγωγή και να έχουμε ηλικία από 18 έως 55 ετών.
Η διαδικασία που απαιτείται για την προσφορά αιμοπεταλίων είναι απλή, ασφαλής και μοιάζει πολύ με τη συνήθη διαδικασία της αιμοληψίας. Η όλη διαδικασία είναι διαδικασία ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ, είναι ΑΓΑΠΗ για την ίδια τη ΖΩΗ.
Auto Scroll Stop Scroll