Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι θέσεις των εισακτέων Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

Για τις αρχές Οκτωβρίου μετατίθεται η διενέργεια του διαγωνισμού κατάταξης 260 δοκίμων Λιμενοφυλάκων στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί ο αριθμός των εισακτέων, εξαιτίας των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει με την είσοδο λαθρομεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
           
Oπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης Μιλτιάδης, ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία περιμένουν στα παράλια της Τουρκίας για να περάσουν στην Ευρώπη, ενώ εκτιμάται πως 100.000 από αυτούς θα επιχειρήσουν άμεσα να έρθουν στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως από την αρχή του έτους σώθηκαν 6.500 άνθρωποι (από τους 15.500 που πέρασαν τα σύνορα), ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο ο αριθμός τους εκτιμάται ότι θα έχει ξεπεράσει τους 31.000.

Απαραίτητα προσόντα
Στις βασικές προϋποθέσεις για τους υποψήφιους Λιμενοφύλακες (Νόμος 4256/2014, Τεύχος Α' "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις")ανήκουν:
  • Η κατοχή απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
  • Η βεβαίωση καλής γνώσης μίας ξένης γλώσσας. 
  • Η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ. 
  • Το όριο ηλικίας θα είναι το 26ο έτος.
Οι υποψήφιοι που πληρούν τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού θα κληθούν αρχικά για υψομέτρηση. Κατόπιν θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις (από την Ανωτάτη του Ναυτικού
Υγειονομική Επιτροπή) και όσοι κριθούν «Κατάλληλοι» θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες που περιλαμβάνουν:
  • ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο λεπτών (μία προσπάθεια)
  • άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες)
  • άλμα σε ύψος με φόρα 1,00 μέτρο (τρεις προσπάθειες)
  • δρόμος 1.000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια)
  • δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια)
  • ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,40 μέτρων
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
Παράβολο και γραπτή εξέταση
Στον επικείμενο διαγωνισμό του Λιμενικού Σώματος εισάγονται δύο βασικές αλλαγές: Καθορίζονται πλέον και γραπτή εξέταση, αφού η βαθμολογία των υποψηφίων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό.
Η εξέταση θα είναι με τη μέθοδο των πολλαπλών επιλογών και θα περιλαμβάνει τα μαθήματα: Ιστορία, Έκθεση, Γεωγραφία, Εισαγωγή στο Δίκαιο και στους Πολιτικούς Θεσμούς και Ξένη Γλώσσα.
Επιπλέον προβλέπεται παράβολο δέκα (10) ευρώ για την κάλυψη μέρους των εξόδων που πραγματοποιούνται για το διαγωνισμό κατάταξης στο Λιμενικό καθώς και εξόδων που απαιτούνται για την αντιμετώπιση εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού.
Auto Scroll Stop Scroll