Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νομικές ενέργειες στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ


Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 15/9/14 μας κοινοποιήθηκε από την Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.Ενημερωτικό Σημείωμα Δικηγορικού Γραφείου, με τίτλο «Νομικές ενέργειες σε σχέση με περικοπές αποδοχών ν. 4093/2012».
                 
Σύμφωνα με το εν λόγω Ενημερωτικό Σημείωμα, όποιος από τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. ενδιαφέρεται να κατοχυρώσει νομικά, κατά το δυνατόν, την αξίωσή του, απέναντι στο ενδεχόμενο μη συμμόρφωσης του Υπ. Οικονομικών με την απόφαση 2191-2196/2014 του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα πρέπει να ασκήσει αγωγή (ατομικά) ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου.
                      
Σημειώνουμε επιπλέον ότι, δεν υφίσταται επί του παρόντος κίνδυνος παραγραφής των σχετικών αξιώσεων, έτσι ώστε να επιβάλλεται η διακοπή της παραγραφής, μέσω αιτήσεως στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ή σε οποιαδήποτε άλλη αρχή. 

                        
Ως Ένωση εμμένουμε αταλάντευτα στην άμεση συμμόρφωση της Ελληνικής Πολιτείας με νομική αποτύπωση της απόφασης του ΣτΕ, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται ξεκάθαρα οι αξιώσεις μας. 

Αποτελεί ωστόσο γεγονός ότι η Πολιτεία, όπως και επισήμως πλέον διακηρύσσει, αρνείται να αναλάβει τις νομικές της δεσμεύσεις, συνεπώς οφείλουμε να ενημερώνουμε τα μέλη μας για τη διασφάλισή τους καθώς και για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων που τους παρέχει ο νόμος.
    
Η Ένωσή μας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει τα φλέγοντα θέματα με την απαιτούμενη ψυχραιμία, προσοχή αλλά και μαχητικότητα.
                
Με νεότερη ανακοίνωση, θα σας παρέχουμε περαιτέρω οδηγίες.

Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll