Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Εκτεταμένοι διακλαδικοί έλεγχοι στη θαλάσσια περιοχή Αργοσαρωνικού

Ελέγχους σε επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν παραβάσεις που σχετίζονται με τη φορολογική, ασφαλιστική, τελωνειακή, εργατική και ναυτιλιακή νομοθεσία, πραγματοποιούν από κοινού όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή και η διεύθυνση οικονομικής αστυνομίας της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από 01 έως 03 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή του Αργοσαρωνικού με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφορούσαν συνολικά δέκα σκάφη αναψυχής και συγκεκριμένα τρία επαγγελματικά και επτά ιδιωτικά.


Σε δύο περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ναυτιλιακής - φορολογικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, επαγγελματικό σκάφος αναψυχής βρέθηκε ναυλωμένο χωρίς να διαθέτει το προβλεπόμενο ναυλοσύμφωνο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο κάτοχος ιδιωτικού σκάφους δεν έφερε την άδεια οδήγησης ταχυπλόου.

Την Πέμπτη 7/8 κατά τη διάρκεια κοινής συντονισμένης επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, με τη συνδρομή περιπολικού σκάφους του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σε πέντε σκάφη αναψυχής, τα οποία βρίσκονταν εν πλω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Αργοσαρωνικού.

Στο πλαίσιο των ελέγχων ελήφθησαν τα απαραίτητα στοιχεία (ναυτιλιακά έγγραφα και πιστοποιητικά), με σκοπό τη διενέργεια ολοκληρωμένου φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, θα ερευνηθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελεγχόμενων σκαφών, η ασφάλιση των πληρωμάτων καθώς και το νόμιμο της εισαγωγής των σκαφών στην Ελλάδα.

Συναφείς έλεγχοι διακλαδικού χαρακτήρα θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Auto Scroll Stop Scroll