Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

Φιλοξενία παιδιών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον 4ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατσινίου-Δραπετσώνας 2014-2015

Η Ένωση μας από την πρώτη στιγμή της ανάδειξης του νέου Δ.Σ έθεσε ως μία από τις πρώτες προτεραιότητές της, την ανανέωση της σύμβασης φιλοξενίας παιδιών συναδέλφων με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Ένα όραμα ζωής για την Ένωση που ξεκίνησε το 2004 σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Πειραιά και συνεχίστηκε την τριετία 2011-2014 σε αντίστοιχο σταθμό του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με την τεράστια χρηματική ενίσχυση τη Ένωσης που ανήλθε στο ποσό των 25.000 χιλιάδων € που προήλθαν από το ταμείο της Ένωσης και από χορηγίες που  εξασφαλίσθηκαν.

Για την ανανέωση της σύμβασης οι επαφές ξεκίνησαν με την τότε Δημοτική Αρχή τον Ιανουάριο του 2014, όμως δεν κατέστη δυνατόν να επέλθει συμφωνία λόγω νομικού κωλύματος και επειδή η θητεία της ολοκληρωνόταν τον Μάιο, δεν ήταν δυνατό η απερχόμενη Δημοτική Αρχή να δεσμεύσει την επόμενη.

Η διαβούλευση με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και μετά από πιέσεις της Ένωσής μας προς αυτή, απέφερε σημαντική μείωση του χρηματικού ποσού συμμετοχής κάθε παιδιού στον Β/Ν σταθμό κατά 20%, πράγμα για το οποίο είχαμε δεσμευτεί στους γονείς-συναδέλφους μας ότι θα το διεκδικήσουμε.

Από την επομένη κιόλας των Δημοτικών Εκλογών συνεχίσαμε την προσπάθεια και ήρθαμε σε διαδοχικές και επαναλαμβανόμενες επαφές, τόσο με τον νέο Δήμαρχο κ. Βρεττάκο Χρήστο όσο και με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη.

Σήμερα, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία για φιλοξενία 90 παιδιών στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (η σύμβαση για καθαρά τυπικούς λόγους θα υπογραφεί τον Σεπτέμβριο όπου αναλαμβάνει επισήμως και η νέα Δημοτική Αρχή).

Πιστοί στις αρχές μας προτιμήσαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μείνουμε μακριά από φανφαρονισμούς ορισμένων, οι οποίοι επιχείρησαν «ανέξοδα» και χωρίς κόπο να καπηλευτούν τη λάμψη ενός τέτοιου κοινωνικού έργου. Παράλληλα, είχαμε να αντιμετωπίσουμε αστοχίες κάποιων άλλων οι οποίοι προσπάθησαν να βγουν στην επιφάνεια, εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία που έχουμε όλοι για τα παιδιά αλλά και την αγωνία των γονιών-συναδέλφων μας για την φιλοξενία των παιδιών τους την ερχόμενη σχολική περίοδο.

Ένθεν κακείθεν κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα αυτό το έργο ζωής, με πράξεις και παραλείψεις, ωστόσο, έχουσιν γνώση οι φύλακες.

Η Ένωσή μας τηρώντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, ενημέρωνε καθημερινά όλους τους ενδιαφερόμενους, συγκέντρωσε τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά και σας ενημερώνουμε ότι την 7/8/14, θα δημοσιοποιηθούν οι θέσεις-μόρια των ενδιαφερομένων που επεξεργάστηκε επιτροπή που αποτελούνταν από τη Διοίκηση Προσωπικού και την Ένωση Αττικής-Πειραιά & Νήσων αφού φέτος κατατέθηκαν 120 αιτήσεις για 90 όπως προείπαμε θέσεις.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νήσων κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και το Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Βρεττάκο Χρήστο, δίχως την ουσιαστική συμβολή των οποίων δεν θα μπορούσε να ανανεωθεί η σύμβαση φιλοξενίας των παιδιών.

Ευχαριστούμε επίσης τον Δ/ντη Κλάδου Β’ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Πάππο Αντώνιο και τον Τμηματάρχη ΔΠ3 Πλωτάρχη ΛΣ Ελευθεράκη Γεώργιο οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς προς όλους τους συναδέλφους μας. 

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας
Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll