Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Η απάντησή μας θα πρέπει να είναι άμεση και ανάλογη της επίθεσης που δεχόμαστε!


 Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος 
Αττικής Πειραιά & Νήσων

Συναδέλφισσες/οι


Η ώρα της ευθύνης 
σήμανε για όλους!


Οι ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλουμε κάθε μήνα στα ασφαλιστικά μας Ταμεία, δεν μπορεί και δεν πρέπει να λεηλατούνται ούτε να κατασπαταλιούνται από κανέναν. Ανήκουν μόνο στους εργαζομένους οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταποκριθούν στα υψηλά και διαρκώς απαιτητικά καθήκοντά τους.

Οι αποταμιεύσεις στα ταμεία μας και αναφερόμαστε στο ΤΑΛΣ και στο ΜΤΝ, πραγματοποιούνται με μηνιαίες κρατήσεις από τον μισθό μας και είναι υποχρεωτικές βάσει νόμου από το ίδιο το κράτος, έτσι ώστε όταν το στέλεχος φτάσει στην ηλικία να αποσυρθεί λόγω συμπλήρωσης των ετών υπηρεσίας που απαιτούνται, οι αξιοποιημένες καταβολές του, τα χρήματά του, οι αμοιβές δεκαετιών δουλειάς, κόπου, ικανοτήτων, επιμέλειας και συνέπειας, να του ανταποδίδονται και να του εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή συνέχιση του βίου του.
 
Η ανάληψη αυτού του ρόλου ευθύνης-υποχρέωσης από το κράτος, συνιστά κατάκτηση κοινωνική, καίριο επίτευγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς, γιατί με αυτό τον τρόπο, ο μόχθος του εργαζόμενου δεν αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κερδοσκοπία ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και τραπεζών.
 
Σήμερα απειλούμαστε με μια νέα «υπεξαίρεση», με ένα άρθρο σε προσχέδιο νόμου σύμφωνα με το οποίο τίθεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας το ΤΑΛΣ και το ΜΤΝ, αυτή τη φορά με πρόσχημα τη βιωσιμότητά τους.
 
Γιατί μόνο ως προσχηματική μπορούμε να χαρακτηρίσουμε μια τέτοια πρόθεση, από τη στιγμή που στο πρόσφατο παρελθόν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βίωσαν ένα αδίστακτο και ληστρικό κράτος το οποίο «κούρεψε» αδιακρίτως τις αποταμιεύσεις των ταμείων αυτών. 
 
Ως Ένωση, αναλάβαμε άμεσα πρωτοβουλίες και πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τον Πρόεδρο του ΤΑΛΣ Αρχιπλοίαρχο ΛΣ κ. Πάππο Αντώνιο και τον πρόεδρο της ΠΕΑΛΣ κ. Σαϊτάκη Δημήτριο με σκοπό την ενημέρωσή μας, την κατάθεση των θέσεών μας αλλά και για την ενωτική παρουσία του κλάδου. 
 
Οφείλουμε ως συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι στελεχών-μετόχων του ΤΑΛΣ και του ΜΤΝ, να επιδείξουμε τα ανακλαστικά μας και για το λόγο αυτό καλούμε την Ομοσπονδία μας να ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς της και να προχωρήσει άμεσα σε Πανελλαδική Ένστολη διαμαρτυρία στην Αθήνα, με μόνη απαίτηση την απόσυρση του εν λόγω άρθρου.
 

Συναδέλφισσες/οι 
 
Στην επιχειρούμενη οπισθοδρόμηση απαντούμε με ένα δυνατό και αδιαφιλονίκητο  
 
ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!
 
Στο δρόμο της ευθύνης,
 
στο δρόμο της διεκδίκησης,
 
στο δρόμο της ισχυρής έκφρασης 
και πάνω από όλα

της αδιαπραγμάτευτης θέσης μας:
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ!
 
Καλούμε όλες και όλους σε επαγρύπνηση εν όψει των διαφαινόμενων εξελίξεων αν δεν τις αποτρέψουμε εν τη γενέσει τους.
 
Οι καιροί ου μενετοί!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος             Ο Γενικός Γραμματέας

Τσατσουλής Αθανάσιος      Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll