Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Αποδεκτή η πρόταση της ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων για Πανελλαδική Διαμαρτυρία


Το Γενικό Συμβούλιο Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 28/07/14 στα γραφεία της Ομοσπονδίας το έκτακτο Γ.Σ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ αποτελούμενο από τα μέλη του Δ.Σ και τους προέδρους των πρωτοβάθμιων ενώσεων, έκανε αποδεκτή την πρόταση της ΕΠΛΣ Αττικής Πειραιά-Νήσων για Ένστολη Πανελλαδική Διαμαρτυρία.


Ανακοίνωση Γενικού Συμβουλίου Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. της 28ης Ιουλίου 2014

Αντικείμενο του Γ.Σ ήταν το υπό κατάθεση Σ/Ν του Υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση της αυτοτέλειας των ασφαλιστικών μας ταμείων και η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της υλοποίησης των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε.

Για το ζήτημα των ταμείων εκφράσθηκε ομόφωνα η πλήρη αντίθεση μας στην σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση βίαιη ανατροπή του υφιστάμενου καθεστώτος των ασφαλιστικών μας ταμείων ( Μ.Τ.Ν-Τ.Α.Λ.Σ) και ιδιαίτερα στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος το οποίο δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να απασχολεί το κράτος αφού ουδέποτε το έχει ενισχύσει, το έχει χρηματοδοτήσει, το έχει επιχορηγήσει, το έχει δανείσει.

Σε ότι αφορά το θέμα των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε, το Γ.Σ εξέφρασε την οργή και την αγανάκτηση του συνόλου των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης, μετά και την ματαίωση της συνάντησης απο τον Υπουργό Οικονομικών, παίζοντας τις καθυστερήσεις σε ένα θέμα το οποίο έχει κριθεί απο την δικαιοσύνη και οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα. 

Μετά τα παραπάνω το Γ.Σ της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ αποφάσισε ομόφωνα:

1) Την απο κοινού δράση στα συγκεκριμένα ζητήματα με την ΠΕΑΛΣ.
2) Την άμεση μετάβαση στο Υ.Ν.Α ζητώντας απο την φυσική μας ηγεσία κοινή δράση στο θέμα των ταμείων, μεταφέροντας τους παράλληλα την αναστάτωση που επικρατεί στα στελέχη του Σώματος.
3) Την εκδήλωση παράστασης διαμαρτυρίας για σήμερα το πρωί  και ώρα 08:00 στο Υ.Ν.Α, προκειμένου επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ν.Α.

4) Την πρωτοβουλία για προγραμματισμό ένστολης πανελλαδικής διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Τέλος η Ομοσπονδία διαβεβαιώνει τους συναδέλφους ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, συναισθανόμενη το βάρος της ευθύνης της, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της θεσμικής θωράκισης του Σώματος και των στελεχών του.
ΤΟ Γ.Σ.
Auto Scroll Stop Scroll