Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2014

Κατασκήνωση.. Η καλοκαιρινή εμπειρία που διαρκεί μια ζωή

        Λ/Φ ΜΟΥΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ
      ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Μέλος Δ.Σ. ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων

Για άλλη μια χρονιά τα τέκνα του προσωπικού Λιμενικού Σώματος μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές στις πιο όμορφες, δημιουργικές και εποικοδομητικές εμπειρίες ζωής. Να συμμετάσχουν σε κατασκήνωση.
 
Η ΕΠΛΣ Αττικής-Πειραιά & Νήσων εξασφάλισε και φέτος θέσεις στην κατασκήνωση του Δήμου Αθηναίων ενώ για πρώτη φορά και σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία (Ίδρυμα εξοχές), θα γίνουν δεκτά παιδιά στελεχών-μελών της Ένωσης, δίνοντας τη δυνατότητα να δημιουργηθούν αναμνήσεις ζωής, επενδύοντας στις παιδικές αξίες.

Η κατασκήνωση είναι θεσμός για τους θερινούς μήνες προσφέροντας στα μικρά παιδιά, υψηλής ποιότητας κατασκηνωτική ζωή, μακριά από τα περιβαλλοντικά και τα αλλά προβλήματα της πόλης.
Χιλιάδες κατασκηνωτές που έζησαν σ’ αυτή, τη ζωντάνεψαν, την αγάπησαν, την έκαναν θρύλο, έγιναν στελέχη της και τώρα, γονείς πια, στέλνουν τα παιδιά τους να απολαύσουν και εκείνα με τη σειρά τους, τις χαρές της κατασκηνωτικής  ζωής.

Η κατασκήνωση έχει προσανατολισμό στην άθληση και στην ψυχαγωγία των παιδιών μέσω μιας μεγάλης ποικιλίας σπορ. Τα παιδιά ανάλογα με την ηλικία, μυούνται από τους καθηγητές φυσικής αγωγής  σε σύγχρονα και παραδοσιακά σπορ.
 
Επίσης μορφωτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες προσφέρουν την δημιουργικότητα και φαντασία αυτών.
 
Στον τομέα αυτό η κατασκήνωση περιλαμβάνει παιχνίδια, χορό, τραγούδι, μαγειρική, κατασκευές και τόσα αλλά που προάγουν την ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών και τα γεμίζουν χαρά.
Η ψυχαγωγία είναι η αγωγή της ψυχής. Ειδικοί επιστήμονες διαμορφώνουν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης ώστε να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τις παιδικής ηλικίας.
 
Παράλληλα στοχεύει στην ενεργητική ψυχαγωγία των παιδίων. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά συμμετέχουν στη δημιουργία του καθημερινού ψυχαγωγικού προγράμματος, ώστε να καλλιεργούν συλλογική δράση αλλά και τα ιδιαίτερα χαρίσματα τους.
 
Εάν και εσείς θέλετε να ζήσουν τα παιδιά σας ένα καλοκαιρινό όνειρο που τα ‘χει όλα εμπιστευτείτε τις πρωτοπόρες ιδέες της ΕΠΛΣΑΠ και των συναδέλφων με επιστημονική κατάρτιση.
  
Στην κατασκήνωση τα παιδιά σας θα είναι χαρούμενα και εσείς ευτυχισμένοι…

Μήπως ήρθε η στιγμή να χαρίσετε και στο δικό σας την εμπειρία αυτή;

Σχετικά:

Φιλοξενία σε παιδικές εξοχές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων

Auto Scroll Stop Scroll