Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Ικανοποίηση στην Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. για τη δέσμευση Σταϊκούρα

Η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. εκφράζει την ικανοποίησή της για τη δέσμευση Σταϊκούρα, αλλά ζητά άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας δεσμεύτηκε από το Βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ότι  σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κατατεθούν στη βουλή ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με τις δικαστικές αποφάσεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας με τις οποίες κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των αποδοχών μας από 1-8-2012. Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι  θα πρέπει να βρεθεί τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργείται.

Ασφαλώς παρατηρούμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι η Κυβέρνηση σε επίπεδο προθέσεων πράττει το αυτονόητο: να δηλώσει ότι θα τηρήσει τη συνταγματική της υποχρέωση περί συμμόρφωσης με τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣτΕ.

Τονίζουμε όμως ευθύς εξαρχής ότι:
  • Οι αποφάσεις του ΣτΕ είναι άμεσης ισχύος και επιβάλλουν την συμμόρφωση με το σκεπτικό και διατακτικό τους.
  • Η συμμόρφωση δεν μπορεί παρά να αποτυπωθεί νομικά, με την άμεση ψήφιση νόμου με τον οποίο, αφενός, να καταργούνται  αναδρομικά οι διατάξεις του  ν. 4093/2012 που αφορούν στις αποδοχές μας και, ως εκ τούτου, να επανέλθουν οι αποδοχές αυτές στα επίπεδα της 31-7-2012, και, αφετέρου,  να αναγνωρίζεται σαφής νομική υποχρέωση για την καταβολή της διαφοράς αποδοχών που απορρέει από την ανωτέρω αναδρομική κατάργηση των αντισυνταγματικών διατάξεων του ν. 4093/2012. Η συμμόρφωση, επομένως, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς και η αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για τους δικαστές που εισήχθη στην Ελληνική Βουλή.
Για το λόγο αυτό, πέραν των διακηρύξεων, η Ομοσπονδία μας εμμένει αταλάντευτα στην άμεση νομική αποτύπωση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει η Ελληνική Πολιτεία σε συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται κατά τρόπο ορθό και ξεκάθαρο οι αξιώσεις των στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α.

Παρερμηνείες, παιχνίδια εντυπωσιασμού και στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις δεν θα γίνουν ανεκτά από κανέναν μας.
Auto Scroll Stop Scroll