Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τις επιτυχίες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας & Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την εκπομπή "LIVE U" με την δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου. 

Αναφορικά με το αν υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών.


Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Από μόνη της αυτή η ποσότητα είναι τεράστια. Είναι πρωτοφανές το μέγεθός της, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα η οποία έχει συλληφθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος, ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία θα έλεγα ότι αυτή την στιγμή δεν ψάχνουμε αναγκαστικά άλλη ποσότητα ναρκωτικών. Όχι ότι έχουμε σταματήσει, αλλά οι ενδείξεις που έχουμε είναι ότι αυτό που ψάχνουμε δεν είναι άλλα ναρκωτικά. Αυτό που ψάχνουμε είναι άλλους εμπλεκόμενους σε αυτό το μεγάλο καρτέλ. Αυτό που θα σας πω είναι ότι ανάμεσα στην πρώτη επιχείρηση για τον πρώτο τόνο και την δεύτερη επιχείρηση για τον δεύτερο τόνο, το Λιμενικό Σώμα σε άλλη επιχείρηση έπιασε και κατέσχεσε περίπου 350 κιλά μαριχουάνας. Αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να εντοπίσουμε, μέσα από τις πληροφορίες που έχουμε, μεγάλους όγκους. Δεν ασχολούμαστε με τον μικροδιακινητή. Τον παρακολουθούμε για να φθάσουμε στην μεγάλη ποσότητα. 

Για το αν υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις εμπλεκομένων στο μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.
Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Είναι δεδομένο ότι ένα τόσο μεγάλο κύκλωμα έχει και άλλες απολήξεις. Και εντός Ελλάδας, αλλά και έκτος. Τόσο από την πηγή προέλευσης των ναρκωτικών, όσο από τον τόπο προορισμού αυτών, γιατί ένα πολύ μεγάλο μέρος από τα ναρκωτικά αυτά θα διοχετεύονταν στις αγορές της Ευρώπης. Βρισκόμαστε σε μια συνεργασία με Διεθνείς Αρχές, ακριβώς, για να αποκαλύψουμε και να βρούμε τα υπόλοιπα μέλη αυτού του κυκλώματος. Αυτό που είναι εντυπωσιακό σε αυτή την υπόθεση είναι ότι έγιναν δεκάδες συλλήψεις σε πολλές και διαφορετικού χαρακτήρα ύφους επιχειρήσεις και ανθρώπων διαφορετικών καταβολών , διαφορετικής εθνικής καταγωγής. Ήταν άνθρωποι οι οποίοι ήταν αποφασισμένοι να παίξουν την ζωής τους για μερικές χιλιάδες ευρώ - για μια χούφτα δολάρια όπως θα λέγαμε- χωρίς να πέσει ένας πυροβολισμός. Αυτό είναι που νομίζω ότι είναι το πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει το επίπεδο του επαγγελματισμού των στελεχών του Λιμενικού Σώματος που έκαναν αυτές τις επιχειρήσεις. Αξίζουν, λοιπόν, διπλά συγχαρητήρια, όχι μόνο για την αποκάλυψη και την ανεύρεση αυτής της ποσότητας, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν όλες αυτές οι συλλήψεις σε όλες αυτές τις επιχειρήσεις. 

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης του κυκλώματος διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών και τον τρόπο εντοπισμού και σύλληψής τους από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης:
Σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτή την στιγμή οι πληροφορίες που καθημερινά γίνονται δέκτες οι Αρχές , επιβεβαιώθηκαν και από την D.E.A. Ήρθαμε σε συνεργασία, πήραμε και από αυτούς άλλες πληροφορίες και καταλήξαμε να βρούμε αυτή την ποσότητα. Είναι αποτέλεσμα πολύμηνης προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει πάνω από έξι μήνες. Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός.
Το κύκλωμα αυτό φαίνεται ότι δεν έχει δράσει μόνο μία φορά. Δεν μπορείς να φέρνεις μία ποσότητα δύο τόνων και εκατό είκοσι κιλών και να είναι η πρώτη σου φορά. Σίγουρα είχαν τσεκάρει και διαδρομές, είχαν τσεκάρει και τρόπους. Άρα, μπορεί και κατά το παρελθόν, να έχουν ξαναπεράσει ποσότητες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάποιοι από τους εμπλεκόμενους πίστευαν ότι η Ελλάδα είναι ένα ξέφραγο αμπέλι, ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και ότι οι Αρχές Ασφαλείας δεν τους παρακολουθούν. Είχαν μία πολύ πρωτοφανή άνεση για να διαχειριστούν τόσο μεγάλες ποσότητες. Αυτό σημαίνει ότι είχαν την αίσθηση ότι δεν παρακολουθούνταν, δεν είχαν αντιληφθεί τίποτα από αυτή την διαρροή των πληροφοριών το τελευταίο εξάμηνο.

Αναφορικά με το αν υπάρχει διευκόλυνση του κυκλώματος από το εσωτερικό της χώρας και αν αξιωματούχοι στο εσωτερικό συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.
Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο ότι κάποιοι αξιωματούχοι στο εσωτερικό της χώρας συνέδραμαν στην προσπάθεια του κυκλώματος να διακινήσουν αυτές τις ναρκωτικές ουσίες.
Auto Scroll Stop Scroll