Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014

Αίτημα για τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών αστικών συγκοινωνιών

7/4/2014
Την τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών, ώστε να  διευκολυνθούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στις μετακινήσεις τους από και προς το Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου, ζήτησε με έγγραφο που απέστειλε η Ένωσή μας προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.
Οι δρομολογιακές γραμμές οι οποίες εξυπηρετούν τη διαδρομή από το σταθμό ΗΣΑΠ προς το Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου είναι η 859, η 420 και η 703.
Αναλυτικά:
Ø  Η λεωφορειακή γραμμή 859* (Πειραιάς-Δεξαμενές) εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με αφετηρία επί της Ακτής Ξαβερίου (αρ. στάσης 400484)  και τέρμα επί της οδού Κωστή Παλαμά (αρ. στάσης 180031, μετά τη στάση Αναλήψεως).
Θα μπορούσε να τροποποιηθεί ώστε μετά τη στάση ΟΣΕ-ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ να συνεχίζει, περνώντας μέσα από την Ε2 και να κάνει στάση μπροστά από το Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου και να επιστρέφει, συνεχίζοντας τις υπόλοιπες στάσεις του αρχικού δρομολογίου [Νέοι Οικισμοί- Δημαρχείο κοκ (περιοχή Δραπετσώνας)].
Ø  Η λεωφορειακή γραμμή 420 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ) έχει αφετηρία-τέρμα επί της οδού Θερμοπυλών (αρ. στάσης 400202 - πίσω από τον Άγιο Διονύσιο).
Προτείνεται η επιμήκυνση του δρομολογίου έως το κτίριο του Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου, καθώς και η τροποποίηση της αφετηρίας-τέρμα, καταλήγοντας στην Ε1  (εκεί όπου έχουν αφετηρία-τέρμα οι  λεωφορειακές γραμμές 218 και 232).
Ø  Η λεωφορειακή γραμμή 703 (ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΑΓ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ [μέσω Θηβών]) έχει αφετηρία-τέρμα επί της οδού Θερμοπυλών (αρ. στάσης 400202 - πίσω από τον Άγιο Διονύσιο).
Ισχύει ό,τι έχει προταθεί για τη γραμμή 420.
Ø  Η στάση του τελωνείου να μεταφερθεί έναντι του Υπ. Ναυτιλίας & Αιγαίου.

*Το συγκεκριμένο δρομολόγιο παρεκκλίνει της συνηθισμένης του πορείας και περνάει από το κτίριο του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μια με δύο φορές ημερησίως.
Auto Scroll Stop Scroll