Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή επιστολή προέδρων Ενώσεων για τις δηλώσεις της Π.Ε.Α.Λ.Σ. στη Βουλή

Έκπληκτοι γίναμε μάρτυρες  μιας ατυχέστατης δήλωσης  στη Βουλή, από τον πρόεδρο της Π.Ε.Α.Λ.Σ. κ. Σαϊτάκη Δημήτριο εναντίον της Ένωσης Κυκλάδων.
   
Ανταποκρινόμενοι στα σχετικά αιτήματα πολλών μελών μας οι οποίοι αγωνιούν δικαίως για τις κυοφορούμενες αλλαγές στην υπηρεσιακή κατάσταση και ανέλιξη των στελεχών στο Λιμενικό Σώμα, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:
  
Αποτελεί πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας όπως επιβεβαιώθηκε από τις συλλογικές διαδικασίες μας, η ανάγκη να κατοχυρώνεται εν τοις πράγμασιν η αντικειμενικότητα στις υπηρεσιακές κρίσεις, μια διαδικασία που θα διαρρηγνύει αποφασιστικά κάθε απόπειρα διαμόρφωσης «αυλής». 
Είναι βιβλιογραφικά και πρακτικά διαπιστωμένη η  αξία της εναλλαγής στις θέσεις ευθύνης καθώς έτσι διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία όλων των επιχειρησιακών βραχιόνων της διοίκησης του Λιμενικού Σώματος.

Τα στεγανά του παρελθόντος προσέφεραν, κατά την άποψη πολλών, ζωτικό χώρο σε συνδικαλιστικούς «δεινόσαυρους» ένθεν κακείθεν οι οποίοι επεδείκνυαν είτε  εγνωσμένη οκνηρότητα σε πάσης φύσεως κινητοποιήσεις και ιδιαίτερη σπουδή στον διαδικτυακό συνδικαλισμό οι μεν, είτε φρόντισαν να σιωπούν, να ανέχονται ή και να ενθαρρύνουν αντισυναδελφικές πρακτικές οι δε. Όψιμα τώρα κάποιοι προσπαθούν να εμφανισθούν τιμητές.
Δεν πείθουν!
  
Η εποχή των παγετώνων όμως έληξε! Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στο να στηρίξουμε, όπως το έχουμε επισημάνει σε ανακοινώνεις μας πρόσφατα, κάθε θετική νομοθετική πρωτοβουλία, ιδιαίτερα δε όσον αφορά στους αξιωματικούς που αποτελούν για εμάς σαρξ εκ της σαρκός μας!
  
Πιστεύουμε στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια, στην αξιοποίηση στελεχών, βάσει μετρήσιμων προσόντων και τεκμηριωμένων δεικτών αποδοτικότητας. 
  
Το μέλλον ανήκει αδιαμφισβήτητα  στις νέες γενιές των ανδρών και γυναικών του Σώματος αλλά και σε όσους ενστερνίζονται το όραμα αυτό.
  
Με δυναμισμό και σύνεση προχωρούμε για την διασφάλιση των δικαιωμάτων μας.
  
Οι πρόεδροι Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος:
  
Αττικής Πειραιά & Νήσων, Τσατσουλής Αθανάσιος
Β.Δ Ελλάδας, Δροσόπουλος Αλέξανδρος
Νοτίου Πελοπονήσσου, Καμβύσης Σαράντος
Auto Scroll Stop Scroll