Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

Ενώσεις Προσωπικού Λ.Σ. στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη Κυριάκο πραγματοποίησαν σήμερα 17/3/2014, οι Ενώσεις Προσωπικού Λ.Σ. Αττικής-Πειραιά & Νήσων, Κυκλάδων, Β.Δ Ελλάδας και Ν.Δ. Ελλάδος.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να θέσουμε φλέγοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και άπτονται της αρμοδιότητος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Συγκεκριμένα τέθηκαν από την πλευρά μας τα παρακάτω θέματα:
  • Της επίσπευσης των 445 προσλήψεων για το 2014, σε συνάρτηση με την  υποστελέχωση του Σώματος που ταλαιπωρεί αφάνταστα τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.
  • Της οικονομικής ενίσχυσης των ενστόλων οι οποίοι ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί δραματικές απώλειες στο εισόδημα τους, δυσανάλογες της αποστολής τους και επικαιροποιήθηκε η εξαγγελία το κ. Πρωθυπουργού να δοθεί μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος στον κλάδο μας.
  • Της μείωσης από 10.250 σε 8.000 (2.250 θέσεις), της Οργανικής Δύναμης του Σώματος ύστερα από απόφαση του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του ο κ. υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα επιταχυνθούν  οι διαδικασίες των προσλήψεων ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την υποστελέχωση  που αντιμετωπίζουμε ως Σώμα.
Επίσης μας ανακοίνωσε ότι μετά από τις 23 Απριλίου, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. και το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, θα δοθεί με εφάπαξ χορήγηση.
Τέλος, τέθηκε από μέρους μας, με σειρά επιχειρημάτων, το φλέγον θέμα της Οργανικής Δύναμης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ένα θέμα για το οποίο εδώ και μήνες έχουμε θέσει ως ύψιστη προτεραιότητα για την ανάγκη συνέχισης του Σώματος με την σημερινή του μορφή σε αντίθεση με άλλους… που όταν χάνονταν οι οργανικές θέσεις σφύριζαν «διακριτικά» και τονίσαμε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι η Οργανική μας Δύναμη επανέλθει στον πρότερο αριθμό. 
Οι Πρόεδροι Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ.
·         Αττικής, Πειραιά & Νήσων Τσατσουλής Αθανάσιος
·         Κυκλάδων Μπερτσιάς Αθανάσιος
·         Βορειοδυτικής Ελλάδος Δροσόπουλος Αλέξανδρος
·         Νοτιοδυτικής Ελλάδος Αγγελής Ευάγγελος
Auto Scroll Stop Scroll