Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Διευκρινίσεις σχετικά με δωροεπιταγές

Πειραιάς, 4/12/2013

Η Ένωσή μας τα τελευταία χρόνια έχει πολλές φορές επιφορτιστεί με βάρη τα οποία δυστυχώς θα έπρεπε να τα σηκώνουν άλλοι. Δύο από αυτά είναι η λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και η χορήγηση δωροεπιταγών στα παιδιά των μελών μας κατά τις εορτές των Χριστουγέννων. 

Να τονίσουμε ότι το πρώτο θα μπορούσε να έχει λυθεί εάν υπήρχε η κατάλληλη μέριμνα από την πολιτεία και θυμίζουμε ότι η απόφαση για χορήγηση δωροεπιταγών από την Ένωσή μας είχε αντικαταστήσει το δώρο που χορηγούσε τα Χριστούγεννα το Υπουργείο μας, στα παιδιά όλων των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και το οποίο διεκόπη πολλά χρόνια πριν έρθουν τα μνημόνια.


Τα βάρη όμως αυτά και ειδικά των δωροεπιταγών, απαιτούν τεράστια οικονομικά ποσά.

Συγκεκριμένα, για φέτος, το συνολικό χρηματικό ποσό που έπρεπε να διατεθεί από την Ένωση, για τη χορήγηση δωροεπιταγών, υπερβαίνει τις 22.000 ευρώ, τη στιγμή που σήμερα το υπόλοιπο του ταμείου μας είναι 14.000 ευρώ. Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι από την εισφορά των 4 ευρώ που δίνουν τα μέλη για το σωματείο, μόλις το 1,5 ευρώ πηγαίνει στην Ένωση που αποτελεί και το μοναδικό έσοδο ενώ τα υπόλοιπα 2,5 ευρώ πηγαίνουν στην Ομοσπονδία.

Συνεπώς, όταν το κάθε μέλος της Ένωσης δίνει 18 ευρώ ετησίως και στην περίπτωση που έχει δύο παιδιά, λαμβάνει 2 δωροεπιταγές ύψους 40 ευρώ, ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγούμασταν σε αυτό το σημείο, δηλαδή της αδυναμίας χορήγησης δωροεπιταγών.

Ως νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο θα στραφούμε σε ενέργειες οι οποίες θα επιτυγχάνουν ελάφρυνση του κόστους διαβίωσης των οικογενειών των μελών μας. Επίσης, θα προβούμε άμεσα σε πράξεις που θα μειώνουν σημαντικά το λειτουργικό κόστος της Ένωσης προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση του ταμείου.
 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
 
Τσατσουλής Αθανάσιος          Τσιάνος Παναγιώτης
Auto Scroll Stop Scroll