Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Θεσμική λειτουργία Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Ανακοίνωση Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.

Η ΠΟΕΠΛΣ έχει επιλέξει ως στρατηγική δράσης εδώ και πολλά χρόνια να χειρίζεται όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το Σώμα και κατ επέκταση όλους μας, στη βάση μιας υπεύθυνης, εποικοδομητικής και πραγματιστικής λογικής με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και όχι αυτή του φανφαρονισμού, της πλειοδοσίας και της επικίνδυνης διολίσθησης στον λαϊκισμό.
  
Αυτή μας η διαφοροποίηση μας κράτησε ζωντανούς, μας ανέδειξε και πραγματικά μας κατέταξε σε μια ξεχωριστή κατηγορία μη συμβατικών συνδικαλιστών. Με τον τρόπο αυτό έχουμε καταγραφεί ως δύναμη ευθύνης και έχουμε να επιδείξουμε μετρήσιμα αποτελέσματα, μεγάλες συνδικαλιστικές επιτυχίες και κυρίως την αναγνώριση όλων ( πολιτεία, κόμματα, φορείς, κοινωνία, συναδέλφους, κ.τ.λ).
Παρατηρούμε όμως ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται σπέκουλα από εκλεγμένα συνδικαλιστικά στελέχη και όχι από συναδέλφους και το τονίζουμε αυτό, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα πάνω από τα μεγάλα και ανοιχτά ζητήματα για τα οποία έχουν ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας στο προηγούμενο ΔΣ της Ομοσπονδίας όπως αυτά του Οργανισμού, των οργανικών θέσεων, του Καλλικράτη, της κατανομής του προσωπικού, του ΠΔ Μεταθέσεων, αλλά και αυτά που διαπραγματευτήκαμε με μεγάλη επιτυχία στον νόμο για τα Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις και αντί να συνεισφέρουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο χρόνος των εκλογών τις οποίες τάχα ξορκίζουν αλλά καθημερινά ασχολούνται με αυτό, το τάξιμο βαθμών για ψηφοθηρικούς λόγους κινούμενοι εκτός τόπου και χρόνου μη αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες των πράξεων τους καθώς και η παρουσία τους μέσω ανακοινώσεων με τους τίτλους των θεμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη αφού επί της ουσίας τα αγνοούν παντελώς.

Το πολύ σοβαρό θέμα των οργανικών θέσεων για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ξεκίνησε όταν αποφασίσθηκε από το Κεντρικό συμβούλιο Μεταρρύθμισης ότι όλοι οι φορείς του δημοσίου έχουν όσες οργανικές θέσεις είναι ήδη καλυμμένες και καμία άλλη.

Στο αμέσως επόμενο συμβούλιο πράγματι συζητήθηκε ότι οι οργανικές θέσεις για το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ θα πρέπει να έχουν ως οροφή τις 8000 χωρίς να ληφθεί οριστική απόφαση. Εντός του μηνός Ιανουαρίου θα ξανασυνεδριάσει και εκεί μάλλον θα παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Όλα αυτά που για κάποιους συνδικαλιστές είναι πρωτόγνωρα, γιατί ποτέ δεν ασχολήθηκαν ουσιαστικά με αυτά, η Ομοσπονδία όμως τα χειρίζεται διακριτικά και με την σοβαρότητα που τους αρμόζει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι τίποτα δεν πρόκειται να μας αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα, όμως έχουμε χρέος και θα το πράξουμε να επαναφέρουμε δηλαδή την ηρεμία στις τάξεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων απομονώνοντας αυτούς που για καιροσκοπικούς λόγους την διασαλεύουν, συνεχίζοντας την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο και προς την ίδια κατεύθυνση, αυτή που μέχρι σήμερα έχει αποδώσει καρπούς όντας ο μόνος κλάδος εργαζομένων στις ΕΔ και τα ΣΑ με τις λιγότερες ή σχεδόν καθόλου θεσμικές απώλειες, ώστε να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στην δύσκολη αυτή κατάσταση , τα αποτελέσματα της οποίας θα αλλάξουν την φυσιογνωμία του Σώματος για τα επόμενα χρόνια.

Για όλα τα παραπάνω έχει ήδη συγκληθεί ΓΣ της Ομοσπονδίας για τις 09/01/2014 όπου εκεί θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Καλό λοιπόν θα ήταν κάποιοι να μην βιάζονται και κυρίως να μην πιστεύουν ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσω των social media.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΟ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Auto Scroll Stop Scroll