Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Δημιουργία Πρότυπου Παιδικού Σταθμού - Προσφορά της ΕΠΛΣΑΠ στα μέλη της

Ένα μήνα μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου παιδικού σταθμού στην Δραπετσώνα,  επί των οδών Κουντουριώτη και Παπαφλέσσα, μπορούμε ως Ένωση Αττικής – Πειραιά και Νήσων να αισθανθούμε υπερήφανοι για το έργο που μπορέσαμε και προσφέραμε στις οικογένειες των 80 συναδέλφων μας, τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται από τις 12 Σεπτεμβρίου στον 4ο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό.
 Η αρχή έγινε με την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, κατόπιν της άμεσης και αποτελεσματικής παρέμβασης μας προκειμένου να εξασφαλιστεί νέος χώρος για την φιλοξενία των παιδιών μας, μετά από την παύση συνεργασίας μας με τον Δήμο Πειραιά.
Η απόφαση της σύναψης νέας σύμβασης με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας έγινε με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων στο Σώμα και των οικογενειών τους.
Ως Διοικητικό Συμβούλιο θεωρήσαμε ότι σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που βιώνει η χώρα, το πλεονέκτημα της φιλοξενίας βρεφών και νηπίων είναι πολύ σημαντικό στην στήριξη της οικογένειας και του οικογενειακού προϋπολογισμού.


Ξεκινήσαμε λοιπόν  επαφές με γειτονικούς δήμους, καταλήγοντας τελικά σε συμφωνία με τον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανή, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την φιλοξενία όλων των παιδιών μας στις εγκαταστάσεις παιδικού σταθμού του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενέργεια για την οποία τον ευχαριστούμε θερμά, διαβεβαιώνοντας τον ότι αποκτά έναν επιπλέον φίλο, όπως είναι το Λιμενικό Σώμα με τα χιλιάδες στελέχη του.
Τα τροφεία ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 100€ για ένα παιδί και 150€ για δύο παιδιά.
Ως Ένωση και σύμφωνα με τις υποδείξεις των παιδαγωγών μας εξοπλίσαμε πλήρως τον σταθμό κινούμενοι στα απαιτούμενα πλαίσια προδιαγραφών ασφαλείας, καθώς επίσης αναλάβαμε εξολοκλήρου την δαπάνη για την αγορά 40 κρεβατιών για τα παιδιά.
Οι χώροι που φιλοξενούνται οι μικροί μας φίλοι, είναι πλήρως ανακαινισμένοι κυρίως χάρη στις προσπάθειες των συναδέλφων υπηρετούντων στην επιστασία του Υπουργείου μας, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για τις ώρες εργασίας που εθελοντικά προσέφεραν, ενώ από την πλευρά της Διοίκησης υπήρξε και ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος παιδαγωγικού προσωπικού.
Κύριο μέλημα μας ως Ένωση είναι η προσφορά στα μέλη μας. Οι καιροί που περνάμε είναι δύσκολοι όμως η δική σας συμμετοχή, μας δίνει δύναμη να προχωράμε. 
Η δημιουργία ενός αμιγούς παιδικού σταθμού για τα παιδιά του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, έχει γεμίσει ικανοποίηση όλους τους γονείς-συναδέλφους, ενώ έχουν ήδη αναπτυχθεί πολύ καλές σχέσεις επικοινωνίας με τους συναδέλφους – παιδαγωγούς. 
Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Πειραιά και το πολιτικό προσωπικό του παιδικού σταθμού στη Ζωσιμαδών για τη στήριξη που μας παρείχαν μέχρι και σήμερα και για την άψογη συνεργασία μας. 
Το Δ.Σ.
Auto Scroll Stop Scroll